Foto: TT/Shutterstock

Gustaf Skarsgårds varning om pappa Stellan – tvingas nu ryta ifrån: ”Ingen från min familj…”

Efter påhoppet på pappa Stellan – nu ryter Gustaf Skarsgård ifrån.
Stjärnan tvingas nu ryta ifrån ordentligt.

Familjen Skarsgård är en filmdynasti av sällan skådat slag.

Och det är pappa Stellan som banat vägen. Mitt uppe i sin egen lysande karriär som tagit honom hela vägen till Hollywood, får han nu samtidigt även se flera av sina barn nå framgångar på vita duken.

Men för Stellan Skarsgård har det alltid varit av yttersta vikt att inte pusha sina barn i någon riktning, och då särskilt inte mot skådisyrket.

– Från 16-års ålder ska man inte lägga sig i sina barns liv, det måste de få sköta själva. Annars kommer de antagligen anklaga dig för att du har förstört deras liv eller också kommer de tro att de har ett bra liv, bara tack vare pappa och det är också lika förfärligt, har Stellan Skarsgård tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet.

Den svenska superstjärnan har verkligen en sagolik karriär bakom sig. Redan 1968 blev han en stor flickidol när han medverkade i ”Bombi Bitt och jag”.

År 1982 tilldelades Stellan en guldbagge för sin insats ”Den enfaldige mördaren”.

Sedan dess har han synts i filmer som ”Pirates of the Caribbean”, ”Kung Arthur”, ”Mamma mia”-filmerna och Marvel-filmen ”Thor” med flera.

Artikeln fortsätter under bilden.

Stellan Skarsgård. Foto: Shutterstock
Stellan Skarsgård. Foto: Shutterstock

På senare år är det framför allt Stellans insats i den hyllade dramaserien ”Chernobyl” som han prisats stort för. Rollen i serien om kärnkraftskatastrofen gav Stellan det prestigefyllda priset Golden globe.

I våras belönades han med Sveriges Biografägareförbunds hederspris 2023 i samband med Värnamo Filmhistoriska Festival.

– Det är ju väldigt kul. Framför allt så är det roligt för att Harriet fick det förra året, hon är ju en gud för oss, sade Stellan Skarsgård då i ett uttalande och fortsatte:

– Men priser är priser, man blir glad för att någon uppskattar vad man gör men det går inte att tävla i det, man kan inte säga att man kan vinna över andra på något sätt. Det är ett bevis på uppskattning.

Gustaf Skarsgård ryter ifrån efter påhoppet på pappa Stellan

Efter över 55 år i rampljuset har Stellan varit med om det mesta. På senare tid har skådespelaren varit med om ett bakslag.

Det är i ett inlägg på Instagram som stjärnans son, skådespelaren Gustaf Skarsgård, nu tvingas ryta ifrån efter att flera bilder på pappan fått spridning.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20211220 Gustaf Skarsgård kommer till premiären av filmen Utvandrarna på biografen Rigoletto. Foto Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20211220 Gustaf Skarsgård kommer till premiären av filmen Utvandrarna på biografen Rigoletto. Foto Claudio Bresciani / TT

Det är så kallade fejkprofiler som har skapats i Stellans namn på sociala medier, vilket familjen verkligen tröttnat på.

Via Gustaf Skarsgårds egna, officiella Instagramsida går han nu ut och varnar fans. Gustaf visar upp hur den fejkade profilen ser ut, och poängterar att Stellan inte finns på några sociala medier överhuvudtaget:

– Nope, det här är inte min pappas profil, han har inte ett sådant varesig här eller på någon annan plattform. Inte heller jag har några fler konton. Snälla, var försiktiga. Det finns fler bedragare därute. Ingen från min familj skulle någonsin kontakta fans direkt eller fråga om kontaktuppgifter eller pengar i någon form. Helt enkelt, om du tror att du är i direkt kontakt med någon av oss, så är det inte vi… 

Detta är långt ifrån enda gången som artister har fått sätta ner foten efter att fejkprofiler skapats. Arvingarnas frontfigur Casper Janebrink har flera gånger tvingats klargöra för sina fans att inte falla i fällan, liksom Nanne Grönvall.

Dela gärna vidare inlägget.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev