Tuva Novotny bryter tystnaden om Alexander Skarsgård – första orden om familjelyckan

Tuva Novotny och Alexander Skarsgård är ett av Sveriges hetaste kändispar.
Nu berättar hon för första gången om familjelyckan i en intervju med Icakuriren.

De är Hollywoods hetaste, svenska stjärnpar.

Men länge var relationen mellan skådespelarna Alexander Skarsgård, 47, och Tuva Novotny, 44, höljd i dunkel — åtminstone för allmänheten.

De båda stjärnorna som på var sitt håll under årens lopp gjort storslagna karriärer såväl i Sverige som internationellt.

Skarsgård har tittarna sett i stora produktioner som HBO-serien ”True Blood” och Guldbaggebelönade filmen ”Hundtricket”. Novotny gjorde succé i norska serien ”Dag”, och fick ett tidigt genombrott i kultrullen ”Jalla! Jalla” – där hon bland annat spelade mot Laleh Pourkarim och Fares Fares – och dramaserien ”Skilda världar”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Alexander Skarsgård. Foto: Soeren Stache/dpa via AP/TT
Alexander Skarsgård. Foto: Soeren Stache/dpa via AP/TT

Alexander och Tuva fick en son ihop 2022 – hans första och hennes tredje barn – som de under åren varit mycket förtegna om.

Enligt journalisten Ann Söderlund, som programleder podcasten ”Inte din morsa”, träffades de svenska stjärnskådisarna i USA.

– De var ju ett gäng där som liksom åkte till LA för åtta år sedan. Det var ju med Fares Fares, Alex, och han från Ondskan, Andreas Wilson. De var ju liksom ett gäng som skulle dit och liksom ”make it big i USA” och det gjorde ju Alex och Fares. Så de träffades ju i Los Angeles, har Söderlund berättat för veckotidningen Hänt.

”Det går bra”

I mars förra året bröt Alexander tystnaden om parets gemensamma familjelycka. Han svarade på en fråga om hur det var att vara pappa.

– Det känns bra. Vi har en son som är åtta månader nu. Det går bra, även om det är ganska ovant, sa han då, till Aftonbladet.

Nu berättar Tuva Novotny för första gången om bebislyckan tillsammans med kärleken.

Tuva Novotnys första ord om familjelyckan

Det är i en intervju med Icakuriren, där hon också talar om sin huvudroll i Viaplays nya dramaserie ”Allt och Eva” med premiär 20 april, som ämnet kommer på tal.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230912 Huvudrollsinnehavaren Tuva Novotny i katastroffilmen "Avgrunden”, om ett Kiruna som rasar ner i underjorden. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20230912 Huvudrollsinnehavaren Tuva Novotny i katastroffilmen ”Avgrunden”, om ett Kiruna som rasar ner i underjorden. Foto: Henrik Montgomery / TT

– Jo, han har väl medgett det, säger Tuva till Icakuriren.

Skådespelaren går sedan inte in på ämnet vidare.

Novotny värnar om privatlivet.

– Det finns ett talesätt om att ”bjuder du in till bröllop, så får du också vara beredd på att bjuda in till begravning”, säger Tuva till Icakuriren.

Hon fortsätter:

– Jag har stor respekt för alla som kan ha en sådan öppenhet och ändå orka med livet. Men själv vet jag inte om jag är stark nog för det.

Vi önskar er allt gott, Tuva och Alexander!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev