Här är stjärnan som blir årets julvärd – pekas ut som Tareq Taylors efterträdare

Arne Weise satte ribban som omåttligt populär julvärd i SVT under många år, och sedan han slutade har uppdraget tilldelats folkkära kändisar som försökt axla rollen. I fjol var det stjärnkocken och tv-profilen Tareq Taylor som fick det prestigefyllda uppdraget. Snart är det dags för en ny. 

Svenska folket har sagt sitt. Nu delar ATG oddsen som visar vilka namn som står högt i kurs att utses till julvärd i SVT. 

Att vara julvärd i SVT innebär att hålla en stor del av svenska folket sällskap via tv-rutan på julafton. Man måste också tända det berömda ljuset, som Arne Weise gjorde under flera decennier. 

Att få förfrågan om att vara julvärd är ett kvitto på att personen i fråga är folkkär. 

”Otroligt spännande”

Några av de svenska kändisar som fått frågan är Lotta Bromé, Marianne Mörck, Lars Lerin, och Tareq Taylor

Den sistnämnda i ordningen var julvärd i fjol. 

– För mig har julvärden alltid hört traditionen till. Man har väntat som barn på att de ska dyka upp i tv, tända ljuset och sätta i gång Kalle Anka. Då känns det att, nu julen där på riktigt. Julvärden har ju alltid varit en person förknippad med värme och närvaro. Jag tycker det är en viktig bit, sa Tareq Taylor till Nöjeslivet förra året när beskedet var officiellt. 

Tareq Taylor som julvärd. Foto: SVT
Tareq Taylor som julvärd. Foto: SVT

Nu listar ATG namn på svenska kändisar som har potential att bli årets julvärd 2022, enligt oddsen. 

– Vi har en otroligt spännande lista i år. Personligen hade jag sett att Benjamin Ingrosso fick axla rollen som julvärd. Han är folklig och når en publik i blandade åldrar, men som det ser ut nu är det rena skrällen. Kanske beror det på hans program i den konkurrerande kanalen TV4, för oddset står i 31 gånger pengarna, säger Martina Olsson, PR-ansvarig på ATG. 

Babben Larsson årets julvärd?

Men Benjamin Ingrosso är inte den person som har oddsen på sin sida. Enligt dem är det nämligen komikerna Babben Larsson och David Sundin, tillsammans med Edward Blom och Suzanne Reuter som står högst i kurs i år.

Babben Larsson. Foto: Anders Wiklund/TT
Babben Larsson. Foto: Anders Wiklund/TT

Vem det faktiskt blir är ännu inte klart. Det säger SVT när Nöjeslivet kontaktar dem för en kommentar gällande ATG:s lista. 

– Vi har ännu inget besked att ge i denna fråga. Men så fort vi är klara – så går vi ut med det, skriver SVT i en kommentar till Nöjeslivet. 

Årets julvärd 2022

Nedan ser du oddsen över årets julvärd. Låga odds betyder högre sannolikhet. 

Babben Larsson 7.50

David Sundin 7.50

Edward Blom 7.50

Suzanne Reuter 7.50

Helena Bergström 10.00

Mark Levengood 10.00

Fredrik Lindström 12.00

Anders Lundin 14.00

Malin Olsson 14.00

Oscar Zia 14.00

Hela ATG:s lista hittar du här.

LÄS MER: Svenska folkets krav – här är personen som borde ta över efter Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen”