Här blåser Sanne Salomonsen de andra deltagarna – fräcka sprattet får stjärnorna ur spel: ”Lasses idé”

Danska rockstjärnan Sanne Salomonsen gör entré i lördagens ”Så mycket bättre”.

Hon gör en entré som heter duga, det genom att spela de andra deltagarna ett rejält spratt.

En ny säsong av succéprogrammet ”Så mycket bättre” är igång och redan nu har artisterna levererat magiska tolkningar av varandras låtar.

Vänskap har bildats och under programmen har de bjudit på både skratt och gråt.

En och annan okänd detalj har dykt upp om artisterna och ju längre tiden går desto mer får tittarna lära känna dem.

Hittills är det Lasse Holm, Mapei, Eagle-Eye, Peg Parnevik, Dogge Doggelito, Jonathan Johansson och Ellen Krauss som styrt skeppet på Gotland.

Men under lördagens avsnitt är det dags för den danska stjärnan Sanne Salomonsen att göra entré i ”Så mycket bättre”.

Det här är Sanne Salomonsen

Under 80- och 90-talet var Sanne Salomonsen Danmarks största artist och står bakom hits som ”Kærligheden kalder” och ”Den jeg elsker”. 

Men faktum är att den danska stjärnan även blivit en folkkär artist i Sverige. Hon har spelat och sjungit med Mats Ronander, Björn Skifs och deltagit i Melodifestivalen hela två gånger.

– Jag har spelat mycket i Sverige genom åren, bland annat med min ex-man Mats Ronander, på Badrock tillsammans med Björn Skifs och med Kim Larsen i föreställningen ”Danish Dynamite”, har hon berättat för Amelia.

Ja, faktum är att hon faktiskt ser Sverige som sitt andra hemland.

– Jag har förstås turnerat mycket själv också, och varit med i Melodifestivalen två gånger, då är man ju svensk på riktigt, ha ha.. När jag var gift med Mats på 80-talet bodde jag i Sverige i sju år, så det känns som mitt andra hemland.

Sanne och Lasses spratt i Så mycket bättre

Under sin tid i Sverige har Sanne blivit bra på att prata svenska men på väg till Gotland får hon ett samtal från vännen Lasse Holm som gärna vill att de två ska spela de andra deltagarna ett spratt.

– Vi ska låtsas att du inte förstår svenska och att du pratar mycket syddanska, så jävligt svårt att förstå, säger Lasse till Sanne i telefon.

Redan vid frukostbordet är de andra deltagarna oroliga över hur de ska kunna förstå danska. Inte blir de lugnare när Lasse Holm kliver in och berättar att Sanne vägrar att prata engelska.

– Hörrni, Sanne Salomonsen kommer idag. The Rock queen from Denmark is arriving. Hon är en underbar person. Men Sanne har en väldigt grov dansk dialekt. Jag försökte snacka engelska under Diggilooturnén förra året, men det gillar hon inte, säger han till de andra och tillägger:

– Så när ni pratar med henne, snacka lite långsam svenska. Jag brukade göra det.

Sanne Salomonsen, Så mycket bättre.
Foto: Tv4

De andra deltagarna ser förskräckta ut och Ellen frågar om Sanne kommer prata snabb danska, varpå Lasse svarar:

– Ja, hon pratar ganska snabb danska. Det kommer gå jättebra men ville bara förvarna er att hon kan vara lite svår att förstå.

När Sanne anländer till Grå Gåsen på Gotland och de andra deltagarna är det en minst sagt grov danska som hon ger sig på.

De andra ser ut som frågetecken när Sanne pratar och när hon frågar om någon av dem förstår, nickar de alla nervöst.

”Märker att de är rädda”

Ellen Krauss förstår inte hur produktionen kan ha tagit in en artist som pratar ett annat språk och som dessutom vägrar prata engelska.

Men trots att det är märkbart att de andra är lite nervösa över kommunikationen väljer Sanne och Lasse att hålla på deras lilla prank.

– Jag märker att de är lite rädda för att göra något fel med mig och det är ju ett missförstånd, men det är ju ett prank. Så jag hoppas att de snart kan förlåta och att vi kan skratta och att de förstår vem jag är, säger Sanne.

Under lunchen däremot väljer Sanne att bekänna färg. När hon plötsligt börjar prata engelska förstår Ellen Krauss och de andra att Sanne bara har lurats.

– Det var Lasses idé. Så jag förstår allt vad du säger, försäkrar Sanne.

De andra berömmer Sanne för hennes insats och många erkänner att de blev lite skakiga.

– Det gjorde du bra Sanne, säger Lasse.

Underbara Sanne och Lasse.