Leif GW Persson smakade Jessica Frejs matlådor.

Här gör Leif GW Persson något han aldrig tidigare gjort – oväntade frågan får tittarna att jubla: ”Heja dig”

Här ställer Leif GW Persson en fråga han aldrig tidigare ställt i Nyhetsmorgon. Plötsliga beteendet i direktsändning får tittarna att jubla.

Han har medverkat frekvent i tv sedan 1980-talet och har de senaste åren gästat Nyhetsmorgon varje vecka för att prata om aktuella brottsfall.

Men det är inte enbart kriminologtekniska detaljer som diskuteras i GW:s inslag. På helgerna brukar han också få berätta om ett känt, historiskt fall där han med ger tittarna en inblick.

Ibland får han också frågar av mer allmän karaktär, vilket han gärna svarar på. Men när det kommer till att smaka kockarnas nylagade rätter har han däremot alltid tackat nej.

GW:s plötsliga drag i Nyhetsmorgon

Fram till i höstas. För plötsligt valde han nämligen att ta klivet bort till kockbordet där stjärnkocken Erik Videgård dukat upp havets läckerheter på ”fula fiskar”. Det var helt enkelt bara att hugga i, och det gjorde även Leif GW Persson.

GW förklarade att han inte kunde hålla sig borta, när han fick höra vad det bjöds på dagen till ära.

– Är det fisk? Ja men det är ju riskfritt. Fisk tillhör det som jag får äta nämligen. Jag är svårt förtjust i fisk, säger Leif GW Persson i TV4-sändningen.

På bordet hade Erik dukat upp en persiskt gravad röding och en indisk gryta med guldsparid. Men det som Leif GW föll för var Erik Videgårds tacovariant med kummel.

Sedan dess har Leif GW Persson hållit sig undan från kockbordet och har knappt synts snegla bort mot den lagade maten.

LÄS MER: Här gör Leif GW Persson något han aldrig tidigare gjort – historiska draget i sändning: ”Riskfritt”

Frågan till Jessica får tittarna att jubla

Men när kocken Jessica Frej stod i Nyhetsmorgon och lagade oemotståndliga matlådor för hela veckan så kunde han inte bärga sig.

I programmet lagade Jessica omelett, köttbullar i tomatsås och en kryddig linsgryta.

När Leif GW Persson gick förbi Jessicas matlådor frågade han om han inte kunde få smaka. Plötsliga frågan chockade produktionen.

”Plötsligt händer det! Jessica Frej lagade oemotståndliga matlådor i dagens sändning. ”Hur många gånger har vi frågat GW om han vill käka? En miljon! Idag frågade jag inte men han ba: va gott, kan jag få käka?”, skriver Nyhetsmorgon på sin Facebook.

Plötsligt händer det! 😄👏 Jessica Frej lagade oemotståndliga matlådor i dagens sändning. ”Hur många gånger har vi frågat…

Posted by Nyhetsmorgon on Sunday, March 5, 2023

Även Jessica Frej delade med sig av det historiska ögonblicket på sin Instagram.

”?!Har du någonsin sett GW tacka ja till mat?! Inte jag! MEN när han gick förbi mina matlådor frågade han om han kunde få en. GIVETVIS! En sån ära”, skriver hon på sin Insatagram.

Även tittarna jublar efter GW:s fråga och många tycker att Jessica ska vara stolt.

”Heder åt dig, finaste Jessica Frej. Andra gången som Leif äter i studion. Vi är fler som tycker om din mat”, skriver en person i Kommentarsfältet.

”Var stolt… inte många GW låter sig frestas av…”, skriver en annan.

”Heja dej Jessica, det är du och Eric Videgård som fått GW på ”fall”, skriver en tredje.

Dela gärna vidare inlägget om du också älskar att se GW i rutan!