Helena Bergströms insikt med 20 år äldre maken Colin – sanningen om relationen efter alla år: ”Extremt”

Colin Nutley och Helena Bergström möttes under inspelningarna av kultklassikern ”Black Jack”, och sedan dess har de varit oskiljaktiga.

Nu har paret vandrat sida vid sida i över 30 år och är mer kära än någonsin.

Men allt har inte varit en dans på rosor.

Nu berättar Helena Bergström sanningen om relationen.

Året var 1990 och Colin Nutley skulle regisserad filmen ”Black Jack”. En av rollerna i filmen spelades av skådespelaren Helena Bergström.

Colin hade sett den då 25-åriga skådespelaren på en affisch till ”kvinnorna på taket” och gett henne en av huvudrollerna i sin film.

Colin var från England, gift och hade barn. Helena Bergström var tjugo år yngre och mitt i karriären.

Hon hade aldrig i sin vildaste fantasi trott att de två skulle bli ett par, när de först möttes. Men tji fick hon.

– Just det. Allt började med att jag pratade jättemycket om Colin med en kompis som till slut sa att jag var kär i honom. Vilket skitsnack, det är klart jag inte var det! Herregud, han var ju också så mycket äldre. Sedan insåg jag att hon kanske hade rätt. Under en nattinspelning stod vi i en hiss och då sa jag till Colin att jag var kär i honom. Han såg jättekonfunderad ut. Sedan kysste jag honom och han gick ut ur hissen…, har Helena berättat för Aftonbladet.

Och på den vägen är det. Men allt började inte helt lätt för det nyförälskade paret.

Helena Bergström
Foto: TV4

”Fullständig mardröm”

Samtdigt som inspelningarna av ”Änglagård” var i full gång låg Colin i skilsmässa.

– Privat var det en fullständig mardröm för oss, det var under skilsmässotiden. Varenda helg var ett helvete, då skulle Colin dra och man var ensam kvar, det var väldigt tufft, har Helena tidigare sagt i ”Tillsammans med Strömstedt”.

Men idag, över 30 år senare, håller de fortfarande ihop.

I tidigare intervju med Hemmets journal, berättade Helena Bergström om kärleksknepet med maken.

– Vi har en grundad kärlek, full av tillit och kanske är det den pågående kreativiteten emellan oss som är kärnan i vår långa relation. Och så har vi fortfarande roligt ihop. Vi diskuterar, stöter och blöter. En hemlighet är att vi har jobbet, som vi båda älskar, ihop, sa hon då till Hemtrevligt.

Men trots parets starka kärleksband så har de sina intriger.

Foto: TT/TV4

”Extremt olika”

Enligt Helena är de väldigt olika varandra, något som leder till diverse konfrontationer.

– Vi är extremt olika på många sätt. Det går inte att komma ifrån att Colin är 20 år äldre och kommer från England. Men det finns en sådan villkorslös kärlek till varandra. Han tycker alltid att jag är bäst för honom. Med honom har jag aldrig haft den här osäkerheten, som jag känt under mitt liv. Han har alltid stått där och jag vet att han inte skulle svika mig, säger hon till Amelia.

Helena Bergström, Colin Nutley
Foto: Henrik Montgomery/TT

Nästa år fyller Helena 60 och Colin 80. På frågan hur hon ser på framtiden, svarar hon:

– Man måste vara glad för den dag som är i dag. Hitta stunden som är nu. I dag har jag en jättekul man som är supervital. Jag har ofta oroat mig. I efterhand har jag tänkt: ”Varför njöt jag inte, då det var så bra?” Jag kan tänka på vissa stunder med barnen eller när jag hade flow i yrket, som oron drog ner. Jag vet vad jag ska göra jobbmässigt en stund framöver, men livet, det får hänga på.