Ingvar Karlsson lämnade Sven-Ingvars och försvann helt – det här gör han i dag

Det har gått 15 år sedan gitarristen Ingvar Karlsson lämnade Sven-Ingvars.

Sedan dess har musikern hållit låg profil – men nu avslöjar den 84-årige gitarristen vad han sysslar med i dag.

– Jag måste ju ha något att göra, säger Ingvar Karlsson till lokaltidningen NWT.

Året var 1956 när trion Sven Ingvars gjorde sin allra första spelning uppe i Värmland. Den bejublade trion bestod till allra första början av Sven-Erik Magnusson, Ingvar Karlsson och Sven Svärd – därav namnet Sven Ingvars.

Prinsessan Diana: Vad var det egentligen som hände? Vem bar skulden? Och vad blev hennes sista ord? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

Därefter gjorde trion succé och spelningarna blev allt mer frekventa. Genom åren har bandet blivit ett av de mest folkkära banden i Sverige, och är än i dag det band som har näst flest låtar på Svensktoppen.

2017 somnade bandets frontfigur Sven-Erik Magnusson in. Den som steg in och tog över mikrofonen blev hans son Oscar.

– Jag är otroligt glad över det liv vi fick tillsammans, jag har upplevt så otroligt mycket, men nu kan jag känna att det är synd att vi inte hann prata igenom fler saker, har Oscar tidigare sagt till Expressen.

LÄS MER: Oscar Magnussons nya besked efter åren som sångare i Sven-Ingvars

Ingvar Karlsson. Foto: Leif R Jansson/ TT

Det här gör Ingvar Karlsson i dag

Av bandets originalmedlemmar är det bara en som fortfarande är vid liv, och det är Ingvar Karlsson. Efter 50 år som gitarrist i bandet valde han att hoppa av bandet och bli pensionär.

Sedan dess har det varit tyst från den forne originalmedlemmen. Men nu bryter Ingvar Karlsson tystnaden – och berättar vad han sysslar med nuförtiden i en intervju med lokaltidningen Nya Wermlands tidning.

I intervjun berättar Ingvar att han fortfarande ägnar sig åt musiken. Tillsammans med vännerna Jonny Nilsson, Kalle Forsgren och Anders Andersson har han bildat bandet ”Gamla polare”.

Och de gör succé bland fansen – så pass att de nu gjort ett album.

– Det är nog en fem, sex år sedan vi började spela tillsammans. Det är 15 år sedan jag slutade i Sven-Ingvars och jag måste ju ha något att göra, berättar Ingvar Karlsson för tidningen.

Sven-Erik Magnusson (1942-2017) tillsammans med bandkollegorna Ingvar Karlsson och Patrik Karlsson (1961-2014).

”Fint att ha polare att spela med”

Och det är inte det enda som Ingvar har på gång – bland annat samarbetar han musikaliskt med Bengt Alsterlind och gruppen Vikenpôjkera, berättar han.

Sedan Ingvar gick i pension upplever han att det är lätt att bli ensam – så den 84-åriga musikern uppskattar att fortfarande få spela musik med goda vänner.

– Jag och Kalle blir 85 i år. De andra två – Anders och Jonny – är ungdomar, de är bara 70. Som pensionär är det lätt att bli lite ensam, det är fint att ha polare att spela med. Få komma ut bland folk, säger Ingvar.

LÄS MER: Sonen Oscar Magnussons ord – efter starka insatsen i Allsång på Skansen: ”Ska vårdas”

Sven-Ingvars uppträder inför en fulltalig publik på Gröna Lund i Stockholm den 12 augusti 2016. Oscar Magnusson, Sven-Erik Magnusson och Staffan Enestam på gitarr. Foto: Wikimedia Commons

Så härligt att du fortfarande ägnar dig åt musiken, Ingvar!

Vi önskar dig stort lycka till med bandet. Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till Ingvar i vårt kommentarsfält på Facebook!