Jerry Williams hedras med eget torg – dotterns glädje: ”Han tyckte jättemycket om körsbärsträden”

Jerry Williams får ett eget torg – och på invigningen är alla välkomna.
Sex år efter rockhjältens död hedras hans minne av Solna stad.
Dottern Jannica Fernström är mäkta stolt.
– Det är helt fantastiskt, säger hon.

Den 25 mars 2018 skakades Sverige av beskedet att att allas vår älskade Jerry Williams hade somnat in. Detta efter en tids sjukdom.

”Jerka”, eller Erik Fernström som han egentligen hette, blev 75 år.

Nu – sex år senare – ska Jerkas minne hedras av hemkommunen.

Lördagen den 4 maj klockan 14.00 invigs nämligen Jerry Williams torg på Huvudstagatan 4 i Solna.

– Självklart ska Solnaikonen och musiklegenden Jerry Williams hyllas med en egen permanent plats i Solna, ett stenkast från platsen där han växte upp, något som efterfrågats av många Solnabor, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i ett uttalande och meddelar att arrangemanget är kostnadsfritt för besökare.

Jerry Williams dotter Jannica är mäkta stolt över detta. Under invigningsceremonin väntas uppträdande på scen från flera av ”Jerkas” tidigare musiker.

– Det känns bra att de kommer vara där. Han verkligen älskade dem, han spelade med dem så länge, säger Jannica Fernström i ett uttalande.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20100609 Erik Fernström alias Jerry Williams vid onsdagens presentation av de artister som kommer att uppträd på "Allsång på Skansen" sommaren 2010. Foto: Janerik Henriksson/TT
STOCKHOLM 20100609 Erik Fernström alias Jerry Williams vid onsdagens presentation av de artister som kommer att uppträd på ”Allsång på Skansen” sommaren 2010. Foto: Janerik Henriksson/TT

Jerkas medmusiker kommer att framträda i ett unikt samarbete tillsammans med elever från Solna kulturskola.

– Det är fantastiskt, helt fantastiskt, säger Jannica.

Enligt henne är platsen utvald med stor omsorg.

– Det är jättefint. Att få en plats uppkallad efter sig, det är obeskrivligt stort. Jag tycker platsen är perfekt, han bodde nära och tyckte jättemycket om körsbärsträden, säger Jannica Fernström till Mitt i.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

Jannica Fernström har tidigare berättat om hur stolt hon är över pappas musikaliska arv i en utmärkt intervju med podcasten ”Hitfabriken” och programledaren Fredrik Ralstrand.

– Det var ju ändå anledningen när Beatles kom till Sverige, då fick de åka och lira med Jerry för att det skulle komma folk till parkerna, säger Jannica i ”Hitfabriken”.

För alla ”Jerka”-fans därute: Glöm nu inte datumet 4 maj klockan 14.00. Då ska Jerry Williams eget torg invigas, på Huvudstagatan 7 i Solna. Dela gärna vidare informationen så att fler kan få möjlighet att hedra minnet av denne ikon inom svensk rockhistoria!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev