Kärleken Marias sista hjärtskärande hälsning – till sin älskade Ingvar Oldsberg

Folkkäre tv-profilen Ingvar Oldsberg har förts till den sista vilan.
Omgiven av familj, vänner, ett halv av vackra blomsterarrangemang – och en sista hälsning från kärleken Maria, skriver Aftonbladet.

Sorgen och saknaden efter Ingvar Oldsberg är stor i tv-Sverige. Göteborgaren med den ständiga glimten i ögat och härliga känslan för humor blev en av landets allra största tv-profiler i decennier.

Han underhöll generationer tv-tittare via sina finurliga formuleringar och sin glada uppsyn i olika program och kanaler.

Tack för allt, Ingvar. Vi glömmer dig aldrig! ❤🌹Hur minns du bäst Ingvar Oldsberg och hans stora gärning inom den svenska tv-historien? 🥰

Posted by Nöjeslivet on Friday, February 11, 2022

På onsdagen begravdes den folkkäre programledaren och sportjournalisten i Råda kyrka i Mölnlycke.

Ingvar Oldsbergs fantastiska karriär i tv

Oldsberg föddes den 31 mars 1945 i Göteborg. I början av karriären tjänstgjorde han förtjänstfullt som sportjournalist och fotbollskommentator. Därefter klev han in rakt in i underhållningsbranschen – och blev med det också en av landets allra mest älskade programledare.

Tillsammans med kollegan Björn Hellberg var Oldsberg som bekant arkitekten bakom SVT:s långkörare ”På spåret”. De ledde frågesporten i stort sett varje år mellan 1987 och 2009. Oldsberg fick dessutom 2006 hedersuppdraget som årets julvärd i SVT, då han höll svenska folket sällskap i rutan på julafton.

En tv-karriär som helt enkelt saknar motstycke.

LÄS MER: Björn Hellbergs stora sorg – stoppas från Ingvar Oldsbergs begravning: ”Det är märkligt”

10 februari somnade Oldsberg in efter en kort tids sjukdom, och på onsdagen tog nära och kära farväl.

Han sörjs av vänner och tv-tittare över hela landet, och framför allt av kärleken Maria Sandeblad och barnen StaffanViktoria och Karolina.

MÖLNLYCKE 20220316 Sportjournalisten och programledaren Ingvar Oldsberg begravs i Råda kyrka i Mölnlycke. Foto: Adam Ihse / TT

Sonen Staffan Oldberg berättade tidigare under dagen hur berörd han blivit av den stora respons och stöd familjen fått från folk över landet.

– Jag är rörd av hur mycket blommor som kommer, hur många människor som valt att uppmärksamma och uppskatta min far. Det värmer, säger Staffan till P4 Göteborg.

Kärleken Marias fina sista hälsning till Ingvar Oldsberg

Kistan var i kyrkan omgiven av ett hav av vackra blomsterarrangemang. Den var även smyckad med en sista hälsning från Ingvar Oldsbergs älskade livskamrat Maria.

”Vår kärlek dör aldrig”, löd hälsningen från Maria, enligt Aftonbladet.

Ingvar Oldsberg blev 76 år.

GÖTEBORG 2014-03-24 Invar Oldsberg fotad i rollen som programledare för Bingolotto 2014. Foto: Adam Ihse / TT
GÖTEBORG 2014-03-24 Invar Oldsberg fotad i rollen som programledare för Bingolotto 2014. Foto: Adam Ihse / TT

Tack för allt, Ingvar! Vila i frid.