Laila Bagge om kroppsfixering – ärliga orden om förändringen i utseendet: ”Aldrig nöjd”

Laila Bagge är en folkkär tv- och radioprofil som synts i mängder av format genom åren.

I december blir det dags för stjärnan av fylla 50.

Nu berättar hon i en intervju med Amelia om sina tankar kring att åldras.

– Jag är snällare mot mig själv när det gäller utseendet nu, säger hon till Amelia.

Laila Bagge är en välbekant röst för alla de som älskar Rix Morgonzoo.

Under senaste åren har hon varit en självklar del av programmet, hållit lyssnarna sällskap och bjudit på många skratt och annat härligt.

Men hon är minst sagt en mångsysslare och utöver radion har hon synts i väldigt många andra sammanhang genom åren som gått också.

Laila Bagges stora framgångar

Bland annat i den egna realityserien ”Lailaland”, idoljuryn TV4, som dansare i Let’s Dance och som en del av programmet ”Svenska powerkvinnor.”

Man kan helt enkelt säga att Laila Bagge är ständigt aktuell.

Hon driver fyra egna boalg och har hunnit med otroligt mycket under sin långa karriär.

Det verkar kort och gott om att det inte finns nånting hon inte kan.

Foto: Youtube/Viaplay

Fyller 50 i år

Efter alla år har det nu blivit dags för stjärnan att fylla 50 i december och i en intervju med Amelia berättar hon om sina tankar när det kommer till att bli äldre.

– Det känns bra! Men när min mamma var 50 tyckte jag att hon var sjukt gammal och Liam har ångest för att fylla tjugo nästa år. I åldern 40–45 fick jag många kommentarer av typen: ”Varför har du så korta kjolar, varför så långt hår?” Men nu säger ingen sådant längre, folk kanske har vant sig vid min stil. Jag tycker det är lite 70-talskänsla nu, alla får vara som de vill, berättar Laila för tidningen.

En av de saker som blivit bättre med åldern förklarar hon är utseendefixeringen.

”Var glad för att du är frisk”

Laila har alltid lagt lite extra omtanke på att ha fina kläder, snyggt smink och fixat hår.

Laila Bagge
Foto: Nora Lorek/TT

Men även om hon fortfarande tycker om att känna sig ”fixad” så berättar hon för Amelia att det idag inte grundar sig i självkritik på samma sätt som förr.

– Jag är snällare mot mig själv när det gäller utseendet nu, även om jag fortfarande vill se bra ut i spegeln. Förr ville jag vara flawless men jag var aldrig nöjd, det var alltid något fel. När jag tittar på gamla bilder fattar jag inte vad jag hade att klaga på! Nu tänker jag: Var glad för att du är frisk, du är snygg som du är. 

Idag trivs hon med kurvorna

Hon berättar att det känts väldigt viktigt att vara smal när hon var yngre, men att hon idag inser att det viktigaste är att må bra.

– Jag var dansare från början och van att granska kroppen med lupp. Jag dansade balett, då ska man helst inte ha några former alls. Mitt ideal var en prima ballerina. Nu har jag äntligen insett att jag inte är någon ballerina, så varför ska jag se ut så? Nu trivs jag med kurvorna, säger hon till Amelia.

Kloka ord från dig Laila, du är fantastisk!