Leif GW:s tårar – efter starka hälsningen från de ukrainska barnen i Nyhetsmorgon: ”Jag har aldrig…”

Under flera års tid har kriminologprofessorn Leif GW Persson skänkt pengar till barn i Ukraina.

I Nyhetsmorgon överraskas han med en hälsning från ett av familjehemmen han stöttat. Och barnens ord, ja de berör GW på djupet.

Leif GW Persson, 77, är Sveriges mest folkkära författare och besöker ständigt Nyhetsmorgon i Tv4 för att berätta om aktuella eller historiska brottsfall.

Under helgens sändning gästade han däremot programmet för att prata om någonting helt annat.

Kriminologprofesorn Leif GW Persson har nämligen under flera års tid engagerat sig i organisationen Barnens hopp, som hjälper utsatta barn och familjer i Ukraina till ett bättre liv.

Leif GW Persson stöttar ukrainska barn

Under helgens sändning av Nyhetsmorgon gästade Leif GW Persson och författarkollegan Camilla Läckberg och berättade om stödet.

– Gåvan är givarens glädje. Jag förstår inte att de som har resurser inte delar med sig. Många tycks leva i tron att den som har mest pengar när den dör vinner, säger Leif GW Persson i programmet.

Han tillägger:

– Det är en korkad föreställning för svepningen har faktiskt inga fickor.
Jag har aldrig haft problem med att dela med mig till de som behöver det bättre än jag.

Leif GW överraskas i direktsändning

Under Nyhetsmorgons sändning överraskas kriminologiprofessorn med en hälsning från några av barnen på det familjehem i Ukraina som han stöttar.

”Hälsningar från Reni, Leif”, säger barnen i en video. De vinkar och berättar att de kommit hem från skolan och läser läxor och önskar honom en bra dag.

Leif GW Persson, Barnens hopp
Foto: Tv4

Leif bryter ihop av inslaget i direktsändning och tvingas både torka tårar och snyta sig innan han kan ta till orda igen.

– Jag vill understryka det, det här handlar om skillnaden om de ska få leva ett anständigt liv eller att de dör eller går under i missbruk och kriminalitet, och sådana där saker, säger han

Leif har verkligen ett stort hjärta.