Lill Lindfors om saknaden av kärleken Brasse Brännström: ”Hade en väldig värme”

Det har gått fyra år sedan komikern och skådespelaren Brasse Brännström gick bort i cancer, endast 69 år gammal. Efter sig lämnade han både familj, och svenska folket i sorg, då han under sin livstid gjort starka avtryck hos många som han fått att skratta.

En av dessa var folkkäre artisten Lill Lindfors, som en gång hade en kärleksrelation med Brasse.

När hon gästade Hellenius hörna i TV4 berättade hon om kärleken, som aldrig rostade för henne.
– Han hade en väldig värme och han var ju väldigt kul, säger hon.

På 70-talet blev Lill Lindfors så kär i Brasse Brännström att hon lämnade sin make. Men det var inte för en fling, förhållandet mellan henne och Brasse varade nämligen i 11 år, och i en intervju beskriver hon det som ”bästa perioden i deras liv”.

Saknar värmen

Men kärleken fortsatte inte att spira för Brasse, då han valde att avsluta förhållandet 1984. Kvar blev Lill Lindfors, hjärtekrossad. Men trots det tuffa uppbrottet så minns hon Brasse med kärlek och glädje, vilket hon berättar om i Hellenius hörna i TV4.
– Han hade en väldig värme och han var ju väldigt kul… ibland. Men han hade också som clowner, ett allvar och en sorg i sig, berättar Lill Lindfors för David Hellenius.

Lill Lindfors
Foto: Fredrik Sandberg/TT

”Betydelsefulla för mig”

Brasse Brännström gick bort i slutet på 2014, och knappt ett år senare avled hans vapendragare Magnus Härenstam.
– Jag saknar dem. Det var människor som var betydelsefulla för mig, säger Lill Lindfors i Hellenius hörna och fortsätter:
– Men det som är roligt är att Magnus och Brasse ändå finns kvar. Det är inte så många människor som finns kvar. Man kan njuta av Brasse och Magnus på tv. Och när jag är borta kanske man kan njuta av oss alla tre tillsammans.

Brasse Brännström, Magnus Härenstam
Foto: BERTIL ERICSON
Vilka fina ord om en gammal förlorad kärlek. Dela gärna för att hylla Lill Lindfors, och hedra minnet av Brasse Brännström.