Mark Levengood och Jonas Gardells skiljer sig – så blir exparets nya uppgörelse

I januari meddelade Mark Levengood och Jonas Gardell att de går skilda vägar.

Då var planen att de skulle fortsätta vara gifta. Men nu har de ändrat sig och fått sin ansökan om skilsmässa beviljad av Stockholms tingsrätt, det skriver Aftonbladet.

Det är ingen underdrift att säga att Mark Levengood och Jonas Gardell har varit ett av Sveriges mest älskade kändispar.

Paret gifte sig 1988 och har varit varandras andre hälft år ut och år in och utifrån sett har det sett ut som att kärleken vuxit sig starkare för varje dag som går. Tillsammans har de också barnen Olga och Amos.

Mark Levengood, Jonas Gardell
Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

LÄS MER: Nya beskedet om Mark Levengoods framtid med Jonas Gardell – bryter tystnaden om beslutet efter separationen

Mark och Levengood om separationen

Tidigare under våren gästade Mark Levengood podcasten Värvet med Kristoffer Triumf i spetsen.

I podden fick han frågan om vad Jonas har betytt för honom.

– Oj, allt. Alltså vi har varit gifta i 36 år. Så man kan lugnt säga att vårt gemensamma storslagna äventyr började när vi träffade varandra. Jonas var inte alls känd när vi träffades, jag frågade honom om v ad han jobbade med men det ville han inte prata om och jag trodde han var prostituerad. Han trodde att jag var från Island, säger Mark i Podcasten.

Han tillade:

– Vi har alltid haft varandra som en fristad kan man säga, vi blir granskade, vi blir kritiserade, vi får också mycket beröm men en blandning av allting och så kommer man hem helt utmattad på kvällen och då vet vi att den andra visar ett ganska måttligt intresse för arbetsmängden och bara tänker hur mår du nu, vad ska vi göra, ska vi kolla på tv eller göra någonting roligt. Vårt hem har alltid varit lugnande där vi kan få ny kraft och det är därför vi har varit supernoga med att inte ha något hemma hos-reportage och barnen måste hållas utanför.

Men i början på året fick kärlekssagan ett abrupt slut då paret lät meddela att de separerat.

”Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder”, skrev Gardell då i ett uttalande på Instagram.

Även Mark skrev om separationen i sina sociala kanaler, och tryckte även han på att paret kommer fortsätta att vara gifta.

”Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt. Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta” skrev Mark Levengood på Instagram.

Jonas Gardell, Mark Levengood
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mark Levengood och Jonas Gardell skiljer sig

Men nu har paret ändrat sig.

Enligt Aftonbladet ska paret ha ansökt om skilsmässa den 19 juni och under gårdagen kom beslutet att parets ansökan om äktenskapsskillnad har beviljats.

”Eftersom parterna är överens har de omedelbart rätt till äktenskapsskillnad”, står det i handlingarna enligt Expressen.

Det tidigare paret har nu nått en uppgörelse och beslutat att inte kommentera uppbrottet alls, det meddelar Jonas Gardells presskontakt till Aftonbladet.