Roger Pontare akut opererad – efter mystiska sjukdomen

Artisten Roger Pontare har drabbats av en mystisk åkomma som gjort att hans ögon svullnat upp till extrema nivåer. Trots att läkarna inte kunde identifiera vad det var så tvingades Pontare till operation. Nu har specialistläkare tagit prover för att reda ut vad som orsakat åkomman.

– Det är svårt när man inte får någon form av diagnos, man vill bara ha reda på vad det där, säger Roger Pontare i en intervju med Hänt.

Det var för tre år sedan som artisten Roger Pontares ögon plötsligt svullnade upp kraftigt. Han insåg efter att tag att det var någon form av hudkräm som innehöll ett ämne som han reagerade på, men vilket det var kunde inte ens läkarna veta svaret på.

Till skillnad från många andra allergiska reaktioner så la sig aldrig Pontares. Istället tvingades han opereras för den kolossala svullnaden som gjorde det svårt för honom att se.

– Detta har varit en lång resa att hålla på med i snart tre år, jag vill bara veta vad jag är allergisk mot, säger han till Hänt.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Läkarna vet inte vad det är

Än idag vet inte läkarna vad det var som orsakade den kraftiga reaktionen, som förändrat Pontares utseende totalt.

– Det är jobbigt. Jag vill ju att mina fans ska veta varför jag har på mig sådana här glasögon ifall jag möter dem. Jag hade kunnat ha mina linser, men när jag ska uppträda vill jag gärna slippa frågorna om hur mina ögon mår och det är därför jag kör på dessa, säger han till Hänt.

Nu väntar Roger Pontare på svar från en specialistläkares prover.
Dela gärna för att visa ditt stöd till Roger Pontare.