Så har Cornelia Jacobs liv förändrats efter Mello-vinsten – så lever stjärnan i dag ett år senare

Cornelia Jakobs kammade hem vinsten i Melodifestivalen 2022 och blev känd i både Sverige och utomlands. Sedan dess har livet gått i ett.

Så här lever hon idag – ett år efter vinsten.

Cornelia Jakobs debuterade som soloartist i Melodifestivalens första delfinal 2022, och gjorde minst sagt succé med sin låt ”Hold me Closer”.

– Helt otroligt. Jag kan inte riktigt fatta vad jag har gjort för att förtjäna det här faktiskt. Jag är så lyckligt lottad av att ha det här teamet och att jag träffat David och skrivit den här låten med min bästa kompis, sa Cornelia Jakobs till Expressen efter finalbeskedet. 

Inför hennes solodebut i Melodifestivalen 2022 hade Cornelia tagit råd av sin pappa, som även han tävlat i “Mellon” med gruppen The Poodles.

– Pappa är ganska enkel när det kommer till performance. Han är så ”det är bara upp och köra, det är dags nu”. Han är nog mer så att alla hans tips handlar om att inte ta några tips. Det är liksom bara ”gör det bara, du har gjort det här så länge, du ska bara sjunga din låt som du alltid gör”, sa Cornelia Jakobs till Expressen tidigare. 

Hon gjorde som hennes pappa hade sagt och det visade sig vara ett framgångsrecept. Vid det här laget vet vi alla hur det gick – hon vann Melodifestivalen.

Cornelia Jakobs liv efter Melodifestivalen

Sedan dess har låten toppat Spotify, Sverigetoppen och Svensktoppen, och skickades vidare till Eurovision där hon kom fyra. 

Ja, Cornelia tog både Sverige och Europa  med storm men hur gick det efter fjärdeplatsen i Turin?

När strålkastarna slocknat hade Cornelia aldrig haft så mycket att göra. I en intervju med Expressen beskrev hon tiden strax efteråt som ”hektiskt, jättekul, men också mycket nytt”.

Under sommaren så var hon på turné runt om i Sverige, hon öppnade även säsongen av ”Allsång på Skansen” den 28 juni och turnerade i Europa under hösten.

– Det är otroligt, bara på sociala medier blir jag så himla rörd. Europafansen är så himla dedikerade och det bokas för fullt Europaturné. Från och med juli börjar det lite men mer augusti, september. Det är jag så jävla taggad på, sade hon till Expressen innan hon begav sig iväg.

eurovision song contest, cornelia jakobs
TURIN 20220512 Sveriges Cornelia Jakobs med låten ”Hold Me Closer” under semifinal 2 i Eurovision Song Contest 2022. Foto: Jessica Gow / TT

Cornelia Jakobs priser

I augusti blev hon också framröstad som vinnare i hela två kategorier under ”Rockbjörnen”.

Hon vann nämligen både ”årets genombrott ”och ”årets låt”. När hon gick upp på scenen var hon uppenbart berörd av vinsterna.

– Tusen, tusen tack. Wow, jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Jag är så jävla glad, sa artisten i sitt tacktal när hon vann årets genombrott.

Hon delade med sig av lyckan på Instagram.

”ag har världens bästa fans. Världens bästa klick av människor som jobbar och delar livet med mig. Jag är så lycklig efter gårdagen. TACK till alla som röstat och för alla UNDERBARA människor som sjöng med oss på @rockbjornen igår. Tusen jävla TACK! NI ÄR BÄST. Ps. Har alltid velat ha en björn… Nu har jag TVÅ?!”, skrev hon efter galan.

I år är hon också nominerad i kategorin Årets låt på Grammisgalan.

Cornelia Jakobs nya singel

Under hösten 2022 släppte Cornelia singeln ”Rise”, en uppföljare till ”Hold me closer” och var en av artisterna som medverkade i ”Musikhjälpen”.

Inne i buren bjöd hon på Fleetwood Mac-covern ”Landslide”, vilken hon beskriver som en av hennes absoluta favoritlåtar.

Det här gör Cornelia Jakobs idag

I slutet på februari har hon även släppt ”Live recordings” med två covers. Bland andra ”Running up that hill” med Kate Bush.

Vad 2023 har att bjuda på härnäst för Cornelia får framtiden utvisa, men i ett mejl till Nöjeslivet skriver Cornelias presskontakt Johannes Sundelin, att hon just nu sitter i studion och spelar in ny musik.

Vi kan knappt bärga oss. Vi önskar dig allt gott i framtiden Cornelia, du är en stjärna.