Sanningen bakom komikern Mia Skäringers nya bild: ”Dödsångest”

Senaste tiden har varit en kamp för många av oss.

Livet har förändrats på väldigt många olika sätt och de saker vi har kunnat ta för givet tidigare, saknar vi mer än någonsin.

I ett öppet och ärligt inlägg på Instagram öppnar komikern Mia Skäringer upp om ångesten och sorgen under sista tiden.

Oavsett om man är gammal eller ung, kändis eller inte påverkas vardagen på alla sätt på grund av coronakrisen.

Våra äldre släktingar kan vi inte längre besöka som vi gjort tidigare utan vi får istället hålla avstånd för att inte låta våra älskade smittas av viruset.

Men även om det är för allas bästa, är det också svårt att alltid vara positiv hela tiden.

Det vet inte minst komikern och skådespelerskan Mia Skäringer som skriver på sin Instagram att hon skulle få besök av sin populära och mycket älskade karaktär Tabita.

”Jag hoppas hon hälsar på mig snart för jag har jävligt tråkigt. Jag är tråkig som person. Sorglig, tungsint och allvarsam. Så är mitt inre och nu är omvärlden ikapp mig. Eller jag den. Vi skaver inte mot varandra som ytterligheter där den ene undrar varför den andre inte är glad. Vi har precis samma min i fejset”, skriver Mia Skäringer Lázár på Instagram.

”Nu har det hänt, nu mår alla som jag”

Humorprofilen konstaterar att hon har dödsångest, och att vännen och podcastkollegan Anna Mannheimer länge har väntat på att något dåligt ska hända – och nu har det hänt.

”Vi har samma smitta. Dödsångest. Vem är jag nu, när mörkret kom omkring. Anna Mannheimer säger till mig att hon alltid gått och väntat på att något hemskt ska hända, att ingen annan verkar förstå. Nu har det hänt, fortsätter hon. Nu mår alla som jag”, skriver Mia Skäringer Lázár i inlägget.

”Tårar hemma vid diskmaskinen”

Samtidigt som hon vet att hon är lyckligt lottad över att hennes familj och älskade mår bra, är det ändå svårt att hålla tårarna tillbaka.

”Gråter några bortvända tårar hemma vid diskmaskinen. Medan tonårsbarnen flitigt gör sina läxor vid middagsbordet. Hemmaundervisning och inställt hångel. Inställda studenter och kyssar. Men jag ska inte klaga. Jag är privilegierad. Bortskämd. Bortskrämd liten småfet mamma i fint område. Ber om ljus. Normalitet. Omprövning. Och när inga böner längre räcker ropar jag på Tabita! Låt mig ta en liten go rök med dig på balkongen”, skriver ”Solsidan”-skådespelaren.

Vi är många nog som känner igen oss i det du beskriver Mia. Men vi tar oss igenom detta tillsammans! Styrkekramar!