Shaman Dureks corona-tips kritiseras – nu ryter han ifrån

Prinsessan Märtha Louise pojkvän Shaman Durek försöker vänja sig vid ett liv i medias och paparazzifotografernas blickfång. Samtidigt som han jobbar för att respektera och anamma kungliga uppföranden så utöver han sin shamanism, vilket inte är till alla norrmäns stora förtret.

I ett av Dureks senaste Instagraminlägg är han ute på djupt vatten bland norrmännen, då han ger spirituella tips på hur man skyddar sig från coronaviruset.

Efterfrågan på tips om hur man skyddar sig mot coronaviruset har aldrig varit större, så i helgen publicerade shaman Durek sina råd på Instagram. Detta väckte dock många upprörda reaktioner, då tipsen var spirituella.

Shamanens corona-tips

“För att ladda ner ett skydd, säg detta högt: ’Ladda ner i mitt immunsystem gula, röda och gröna koder på 100 000.’ Vänta tills du känner ett pirr och säg: ’ Tack, jag kände det. Låt det köras i min kropp i 24 timmar”.

”Försöker du ha ihjäl folk?”

Tipset väckte en hel del irritation, både hos folket och folk som jobbar med medicin.

”Försöker du att ha ihjäl folk? Ta ansvar och säg åt folk att köpa vanlig handtvål”, skriver en.

”Varför tystar du och blockerar kritiker istället för att ge dig in i en dialog?”

”Vad sägs om att bara följa WHOs riktlinjer? Det är stressigt att se dig sprida detta som ’fakta’, när det finns dokument på vilka steg folk bör följa”, skriver en annan.

I kommentarsfältet kan man hitta ett svar från självaste Shaman Durek, som fick nog av negativa kommentarer, i synnerhet från norrmän.

“Försvinn från min sida, det här handlar om schamanism, inte handtvål.”

Vad tycker du? Är du kritisk till shamanens tips eller tycker du att han får ge vilka tip han vill på sin Instagram? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.