Foto: Adam Ihse & Björn Larsson Rosvall / TT

Sonen Staffans ord efter dubbla sorgen på Ingvar Oldsbergs begravning – förlorade även sin mamma

Staffan Oldsberg och systern Karolina sörjer dubbelt.
På lördagen avled hans mamma – och på onsdagsförmiddagen begravs pappan Ingvar Oldsberg.
– Det är ju inte lätt, säger han till P4 Göteborg.

På onsdagen begravs den folkkäre programledaren och sportjournalisten Ingvar Oldsberg i Råda kyrka i Mölnlycke.

Ingvar Oldsberg föddes den 31 mars 1945 i Göteborg. I början av karriären var Oldsberg verksam som sportjournalist och fotbollskommentator, sedan klev han in i underhållningsbranschen och blev en av tv-Sveriges mest älskade programledare.

Oldsberg var tillsammans med kollegan Björn Hellberg arkitekten bakom SVT-klassikern ”På spåret”. De ledde programmet i stort sett varje år mellan 1987 och 2009. Oldsberg fick dessutom 2006 hedersuppdraget som årets julvärd i SVT, då han höll svenska folket sällskap i rutan på julafton.

Han var också programledare för TV4-långköraren ”Bingolotto”. Dessutom har han fått ta emot tv-priset Kristallens hedersutmärkelse, och prisats som Årets göteborgare.

GÖTEBORG 2014-08-18 Pressträff med Bingolottos nya programledare Ingvar Oldsberg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
GÖTEBORG 2014-08-18 Pressträff med Bingolottos nya programledare Ingvar Oldsberg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Ingvar Oldsberg begravs i Mölnlycke

Torsdagen 10 februari 2022 somnade den folkkäre programledaren in efter en kort tids sjukdom. Ingvar Oldsberg blev 76 år.

På onsdagsförmiddagen tar familj och vänner ett sista avsked av den så älskade ordkonstnären.

Till Råda kyrka i Mölnlycke anslöt bland annat tv-kollegor som Carl-Jan Granqvist, Staffan Lindeborg, Lasse Kronér, Janne Josefsson, och även kända fotbollsspelare som Glenn Hysén, Torbjörn Nilsson och Ralf Edström.

MÖLNLYCKE 20220316 Sportjournalisten och programledaren Ingvar Oldsberg begravs i Råda kyrka i Mölnlycke. Foto: Adam Ihse / TT
MÖLNLYCKE 20220316 Sportjournalisten och programledaren Ingvar Oldsberg begravs i Råda kyrka i Mölnlycke. Foto: Adam Ihse / TT

En av alla som sörjer men samtidigt minns Ingvar med värme är förstås sonen Staffan. Han och familjen har på kort tid drabbats av dubbel sorg, efter att även mamma Laila gått ur tiden en månad efter Ingvar Oldsberg.

Mellan 1965 och 1980 var Laila gift med Ingvar, och de var goda vänner genom alla år, skriver Expressen. De fick även dottern Karolina tillsammans.

För P4 Göteborg berättar Staffan om familjens sorg efter att ha mist både sin mor och far på kort tid.

– Det är ju inte lätt, och jag tror för att klara av det får man skjuta det lite framför sig annars blir det övermäktigt tror jag. Nu fokuserar vi på farsan i dag, så får vi ta det andra sen, säger Staffan Oldsberg till P4 Göteborg.

Staffan Oldsbergs varma ord om pappa Ingvar

Han beskriver sin pappa i värmande ordalag.

– Jag kände alltid en trygghet och vi hade nog mer roligt som far och son än de flesta andra fäder och söner när vi träffades, tror jag.

Han är också märkbart berörd av hur många kondoleanser som kommit in från

– Jag är rörd av hur mycket blommor som kommer, hur många människor som valt att uppmärksamma och uppskatta min far. Det värmer, säger Staffan till P4 Göteborg.

Tack för allt, Ingvar. Vi glömmer dig aldrig! ❤🌹Hur minns du bäst Ingvar Oldsberg och hans stora gärning inom den svenska tv-historien? 🥰

Posted by Nöjeslivet on Friday, February 11, 2022

Tack för allt, Ingvar. Vila i frid.