Steffo Törnquists stora sorg – beslutet med nära vännen Adam Alsing kort innan hans död: ”Vi pratade om…”

Att förlora någon man älskar är tungt.

Även om personen har dött lämnas fortfarande ett stort tomrum och sorg efter den älskades bortgång.

TV4-profilen Steffo Törnquist hade varit nära vän med Adam Alsing i över 35 år.

Nu berättar han om deras gemensamma beslut, kort innan hans död.

När man har varit vänner i nästan hela livet, är det inte konstigt att när sin nära vän plötsligt går bort, vänds hela världen upp och ner.

För drygt en vecka sedan kom beskedet att tv-profilen Adam Alsing gått bort i sviterna av coronaviruset – han blev 51 år gammal.

När TV4 startades upp blev Steffo Törnquist snabbt vän med Adam Alsing som också jobbade där, bland annat med Agneta Sjödin och programmet ”Tur i kärlek”.

– Det finns några personer som man springer på som man tycker att man känt hela livet. Det är inget tjafs utan man börjar garva och gilla varandra direkt. Han var sådant. Vi behövde inga hälsningsfraser utan det var pang på ämnen och garvet, säger Steffo Törnquist till Expressen.

Hyllningarna till Adam Alsing

De blev snabbt vänner och att Adam Alsing hyllats stort sedan hans död, förvånar inte Steffo.

– Och många verkade ha tyckt att de hade en väldig nära relation till Adam, vilket inte är konstigt eftersom han inbjöd till det, säger Törnquist.

Gemensamma beslutet innan hans död

För tidningen berättar Steffo att han hade kontakt med Adam kort innan hans död och att de hade bestämt att göra ett projekt tillsammans.

Steffo Törnquist
Foto: Per Larsson / TT

– Vi pratade om det här på slutet. Vi sa att om vi skulle göra något tillsammans så skulle det vara kring jakten som vi båda tyckte var jävligt roligt och som inte är så väl skildrat i tv-sammanhang än, berättar han för tidningen.

Så sorgligt. Våra tankar går till dig Steffo, din familj, Adam och hans familj och alla som förlorat någon i corona!