Steffo Törnquists vrede – ryter ifrån i Nyhetsmorgon: ”Larvigt”

Steffo Törnquist är som bekant en av TV4:s mest profilerade programledare. Flera morgnar i veckan får vi se honom tillsammans med sina kollegor leda Nyhetsmorgon och intervjua intressanta personer.

Men under sensommaren har Steffo också setts i ett annat tv-program: Nämligen valspecialen Jenny och Steffo träffar partiledarna. I programserien åker Törnquist och kollegan Jenny Strömstedt runt i hela Sverige för att träffar partiledarna för riksdagens åtta partier på platser som betytt mycket för dem. Exempelvis besökte de statsminister Stefan Löfvens (S) hemtrakter i Örnsköldsvik och åkte då till hans gamla arbetsplats som svetsare. Ulf Kristersson (M) tog emot hemma i Torshälla och Strängnäs och Annie Lööf (C) bjöd på hemmagjord ostkaka i småländska Maramö.

Programmet har haft runt 600 000-700 000 tittare i broadcast och i Expressen uppmärksammades nyligen det faktum att Steffo dricker öl i vissa av intervjuerna. Bland annat när Jenny och Steffo träffade Jimmie Åkesson (SD) i Blekinge åt de husmanskost och tog en öl till middagen, och när Annie Lööf och Strömstedt tog en kaffe i hotellreceptionen i Värnamo kunde tittarna se Steffo med ett glas öl i handen.

I torsdagens Nyhetsmorgon valde Steffo att kommentera artikeln i tidningen, skriver sajten Hänt.

Det var när programledarna tog en titt på tidningarna som de såg en rubrik om detta.

– Men Steffo, vad är det här? Dricker du öl på arbetstid? säger programledarkollegan Jenny Alversjö när de går igenom tidningarna.

Steffo väljer då att svara och han ryter då ifrån.

– Vi tar två, tre klunkar öl på åtta program i en viktig serie om partiledarna. Med Annie Lööf tror jag vi drack någon folköl och Jimpa, Jimmie Åkersson, bjöd på någonting när vi käkade korv. Jag orkade inte ens svara för att det var så fånigt, säger Steffo i Nyhetsmorgon.

– Det blev lite larvigt där så vi avstod från att kommentera. Men då gjorde vi det här då.

Programmet har visats på vardagar klockan 21.00 i TV4 och finns även att se på TV4 Play. På torsdagskvällen visas avsnittet där Jonas Sjöstedt (V) intervjuas i Umeå.

Brukar du titta på Jenny och Steffo möter partiledarna? Vad tycker du om programmet? Dela gärna vidare och skriv en kommentar vad du tycker.