Svensktoppsstjärnan röstar på Donald Trump: ”Jag tycker han är rolig”

Svenska artisten Lena Andersson slog igenom över en natt 1971 – och blev både Svensktoppsstjärna och Melodifestivaldeltagare.

I 19 år har hon bott i USA – och hon är en hängiven supporter till president Donald Trump.

– Han har gjort så otroligt mycket, säger hon till Aftonbladet.

Lena Andersson var bara 15 år gammal då hon 1971 tog Sverige med storm. Hon blev stjärna över en natt med den Stikkan Andersson-skrivna låten ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång?”.

Det blev en omedelbar hit och i samband med detta väntade folkparksturnéer, medverkan i TV:s stora flaggskepp ”Hylands hörna” och inte minst: Svensktoppen.

Halmstad 1971-01-01 Sångerskan Lena Andersson uppträder vid en parkfestival Foto: Anders Kallersand / SvD / TT

Sången tog sig genast upp på förstaplatsen och Lena gav sig ut på en 79 spelningar lång turné genom landet.

LÄS MER: Så lever Lena Andersson i dag efter succén på Svensktoppen

Lena har även medverkat i Melodifestivalen 1972 med ”Säg det med en sång”, och körat tillsammans med Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad på Ted Gärdestads låt ”Helena” på hans debutskiva.

Me and Ted "back in the day"…vilket år?

Posted by Lena Andersson on Sunday, September 23, 2018

Sedan år 2001 bor hon i USA – efter en sommar i kärlekens tecken för Lena då hon gifte sig med amerikanen Tobe Hubbard.

I en intervju med Aftonbladet förklarar Arizona-bon att hon är en stor supporter till president Donald Trump sedan sommaren 2016 – före valet senare samma år.

Under tisdagen gick det amerikanska folket till val – och som bekant står det mellan just sittande president Donald Trump, republikan, och utmanaren tidigare vicepresidenten Joe Biden, demokrat.

Foto: Shutterstock

”Han har gjort så otroligt mycket”

Andersson hyllar Trumps arbete för landet sedan han tillträdde 2017.

– Han har gjort så otroligt mycket, det går inte ens att räkna upp, ingen hinner med. Han har gjort 17 kampanjmöten bara sista veckan förutom alla andra möten under resten av kampanjen, säger hon till Aftonbladet och förklarar att hon tycker Trump varit lika aktiv under presidentperioden.

Lena Andersson pekar också på den goda ekonomi hon upplever att landet har haft på senare år, och hyllar presidentens hantering av kol- och oljeindustrin. Apropå Trumps speciella retorik berättar Andersson att hon tilltalas av den.

– Jag tycker han är rolig, jag skrattar åt honom. Han är en riktig ”fighter”. Han är inte politiskt korrekt, jag anser att politisk korrekthet är livsfarligt, det är mycket bättre att hålla sig till sanningen än att man inte kan säga vad som helst.

Lena Andersson gjorde ett framträdande i Bingolotto för några år sedan och hade planerat för en sommarturné i hemlandet i år. Men den blev förstås uppskjuten till följd av coronapandemin.

Kommer ni ihåg Lena Anderssons succésång ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång”? Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!