Anne Lundberg hittade kärleken vid 50 – folkkära programledaren avslöjar beslutet med maken

Anne Lundberg gör återigen succé i SVT:s Antikrundan.
Den prisade programledaren fann kärleken vid 50.
– Det är aldrig för sent och man blir lika kär nu som när man var ung, säger hon till magasinet Amelia.

Antikrundan är en framgångssaga som i det närmaste saknar motstycke i svensk tv-historia.

Det omåttligt populära programmet, som varje vecka ses av miljontalet tittare, är i år inne på sin 33:e (!) säsong i ordningen.

Programledare sedan 2001 är tv-personligheten Anne Lundberg. Hon har genom sin varma framtoning, sina intressanta frågeställningar och ständiga nyfikenhet ömt vårdat SVT:s antikprogram i över tjugo års tid.

Journalisten har dessutom tagit hem tv-priset Kristallen tre gånger i kategorin Årets kvinnliga programledare. 2007 blev hon också På spåret-mästare i lag med komikern Johan Wester.

Anne Lundberg i Antikrundan. Foto: SVT
Anne Lundberg möter en besökare i Antikrundan. Foto: SVT

För några år sedan fann hon kärleken i sin make Stefan. De sade ja till varandra och gifte sig på den grekiska ön Paros sommaren 2019.

– Det är väldigt härligt att hitta kärleken när man är 50 år. Det är aldrig för sent och man blir lika kär nu som när man var ung. Jag tycker faktiskt inte att det är någon skillnad. Kärleken ser likadan ut när man är kär, men kanske är man lite coolare vid 50 än 20. Vi har väldigt roligt tillsammans och är väldigt lika. Jag har inte bara hittat kärleken, jag har också funnit en bästa kompis, säger Anne Lundberg till magasinet Amelia.

Anne Lundbergs beslut med maken

Hon delar sin tillvaro mellan Skåne och Stockholm, där maken finns.

– Det är inte fel att få längta lite. Vi ses alltid på helgerna, men är inte tillsammans jämt. Det är alltid några nätter som vi inte sover på samma ställe.

Paret har båda barn sedan tidigare förhållanden, berättar Anne – och avslöjar samtidigt att hon har ett speciellt projekt under våren med maken.

– Man behöver ändå skaffa lite nya gemensamma projekt. Vi har ett på gång som jag inte kan prata om. Vi har också börjat plugga italienska ihop. Då vi varit mycket i Italien är det trevligt att kunna prata språket, säger Antikrundans programledare.

Anne Lundberg i Antikrundan. Foto: SVT
Anne Lundberg i Antikrundan. Foto: SVT

Säsongen som under våren visas i SVT är en av de längsta turnéerna i Antikrundans historia – från Ystad i söder till Luleå i norr.

– Vi längtade alla efter att få åka ut på Antikrundanturné igen och det märktes att vi delade den känslan med publiken! Det känns som en nystart för rundan – och kanske märks ett litet skifte i föremålen vi får in också. Det är mer modern design, mer vintage och secondhand, mer serietidningar och autografer än vi brukar se. Vi får också höra många fantastiska historier och vi lyckas chocka en del av våra besökare i år med höga värden, sade Antikrundans producent Pernilla Månsson Colt inför säsongen.

Hit kommer Antikrundan sommaren 2022

På torsdagskvällen är det dags för årets säsongsfinal när Antikrundan gästar Kungsbacka. Redan nu står det klart att det – så klart – blir ytterligare en säsong. Under sensommaren reser SVT-produktionen ut till följande orter för att undersöka svenska folkets antikviteter: Borås, Textile Fashion Center 19/8, Strömstad, Kulturhuset Skagerack 21/8, Båstad, Norrvikens trädgårdar 23/8, Virserum, Virserums Konsthall 27/8, Eskilstuna, Munktellmuséet 29/8 och Skellefteå, Sara Kulturhus 31/8.

Anne Lundberg i Antikrundan. Foto: SVT
Anne Lundberg i Antikrundan. Foto: SVT

Vi passar nu på att tacka Anne Lundberg och alla experter för ännu en härlig tv-säsong av Antikrundan!

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar!