Tittarnas stenhårda kritik efter bilderna i nya Bonde söker fru – ser rött: ”Sjukt besviken”

Bonde söker fru gör comeback i rutan.
Men efter premiären har många tv-tittare hört av sig med kritik till TV4.
Det är flera särskilda bilder som nu ifrågasätts.

Tv-hösten är här – och med det även en nyinspelad säsong av TV4:s långkörare ”Bonde söker fru”. Kärleksrealityn där bönder söker den rätta sänds nu för 18:e (!) året i rad, och på onsdagskvällen sändes premiären med programledaren Linda Lindorff i spetsen.

Den här gången ska hon vägleda tre bönder i jakten på kärlek. Vanligtvis brukar det vara fyra deltagare, men i år har en av dessa dragit sig ur, meddelade TV4 tidigare i somras.

– Denna säsong kommer det medverka tre bönder. Detta då vi i dialog med bonden landat i att han inte kommer att vara med i årets säsong av Bonde söker fru. Av hänsyn till de som berörs har vi inte möjlighet att gå in på omständigheterna som ligger bakom, sade Clara Tengbom, exekutiv producent, i ett uttalande.

I stället kommer tittarna ”bara” få möta köttbonden Mimmi, 28, från Öland, kött- och spannmålsbonden Jens, 27, från Hedemora samt strutsbonden Michael, 57, från Falköping.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bonde söker fru-deltagarna 2023. Foto: TV4
Bonde söker fru-deltagarna 2023. Foto: TV4

Självklart är längtan efter kärlek stor hos deltagarna. Michael berättade i sin introduktionsvideo att hans hustru hastigt gick bort för 27 år sen.

– Jag längtar efter en kvinna så mycket så det skriker i mig, säger Michael.

Dags för speeddejter

Som sig bör i öppningsavsnittet är det dags för så kallade speeddejter – något som kommit att bli en klassiker för vana ”Bonde söker fru”-tittare. Då får deltagarna mötas på Sundbyholms slott och bekanta sig med varandra för första gången.

Det är också här som bönderna väljer ut vilka brevskrivare de vill fortsätta träffa.

Och precis som tidigare år finns många beundrare därute som skrivit in till programmet.

Tittarnas hårda kritik efter bilderna i TV4

Tanken är att deltagarna först ska få lära känna varandra – för att sedan bestämma sig för om de vill gå vidare eller inte.

Men nu har observanta tv-tittare med granskande och vana ögon lyckats avslöja hur TV4 redan nu visat upp vilka brevskrivare som går vidare. Detta eftersom man i inledningen av premiärprogrammet får se höjdpunkter från ögonblick som uppenbart kommer senare under säsongen. Då har bönderna med sig några specifika brevskrivare i situationer utanför ”speeddejtingen”.

Detta har fått flera tittare att se rött.

– Så sjukt besviken på att inledningen avslöjar vilka som är vidare, man ser ju till och med vem som är på slutdejten med ena bonden. Varför görs inledningen så?! skriver en besviken tittare i en kommentar på kanalens Instagram-sida.

Artikeln fortsätter under bilden.

Linda Lindorff. Foto: TV4
Linda Lindorff. Foto: TV4

– Håller med! Riktig spoiler, vi kollade på Cmore i förväg och kunde tack och lov spola förbi allt, skriver en annan tittare.

– Varför visar ni säsongen i början? De avslöjar fan för mycket, skriver en tredje.

– Varför spoilar ni hela säsongen första 5 minutrarna? Nu vet vi ju vilka som går långt, tack för den! skriver ytterligare en tittare.

Nu kommer förklaringen till bilderna.

TV4:s svar till tittarna

På TV4 svarar man nu tittarna efter kritiken.

– Årets säsong av Bonde söker fru är väldigt händelserik med oväntade vändningar. Utan att avslöja något så kan jag säga att inget är färdigt förrän det är färdigt, utan man måste se vad som händer, skriver Clara Tengbom, exekutiv producent för Bonde söker fru, i ett meddelande till Nöjeslivet.

Vad tycker du om säsongsinledningen av ”Bonde söker fru”? Skriv gärna en kommentar!