Carina Bergfeldts oväntade drag bakom kulisserna – som tv-tittarna inte fick se: ”SVT hade hoppats…”

Tv-drottning utan divalater.
Carina Bergfeldt, 41, glömmer inte sina medarbetare bakom kulisserna.
Här är hennes trevliga överraskning till kollegorna på SVT – som tittarna inte fick se.

Götenedottern Carina Bergfeldt är reportern på Aftonbladet som sedan blev kolumnist och senare författare. Hon lämnade tidningsvärlden efter tio år 2016 och blev då SVT:s utrikeskorrespondent i USA.

2019 hyllades hennes öppenhjärtiga och ärliga sommarprat i radions P1. I programmet berättade Bergfeldt bland annat om en barndom med våld och psykisk misshandel som lämnade svåra ärr.

Nu gör hon succé med egna talkshowen som tillfälligt ersätter ”Skavlan” på fredagskvällar 21.00 i SVT1.

Foto: Kajsa Göransson/SVT

Med sin tydligt västsvenska dialekt och den värme hon utstrålar får hon snabbt alla kändisgäster att slappna av i intervjusoffan. Det leder i sin tur till att programmet ”Carina Bergfeldt” öppnar upp för intressanta samtal – både mellan programledare och gäst men även gästerna emellan.

Gästas av överbefälhavaren

På fredagen gästas Bergfeldt av överbefälhavaren för försvarsmakten Micael Bydén och vd:n för Klarna Sebastian Siemiatkowski som beskrivs som en av Sveriges yngsta miljardärer. Dessutom möter programledaren komikerna och det tidigare paret Sissela Benn och Jonatan Unge, aktuella i Sveriges Radios humorserie ”Skärvor av ett äktenskap”.

”Jag kan inte låta bli att tänka på hur mycket research som måste ligga bakom varje program. Dina genomtänkta frågor och spontana följdfrågor gör programmen till ”halleluja-moments” vecka efter vecka”, skriver en av Carinas tittare i en kommentar på hennes Instagram-sida.

Och just den här tittaren är i gott sällskap.

Foto: Pernilla Thelaus/SVT

Faktum är att Carina Bergfeldt kan fira fantastiska tittarsiffror. Säsongspremiären lockade faktiskt 600 000 tittare fler än Skavlans premiär 2020.

Bergfeldt hyllar sina kollegor bakom kulisserna – tvivlar på egna tårtan

Och även om det är Carina som står i centrum av programmet, är det tydligt att Sveriges nya tv-drottning inte visar några divalater. Bakom kulisserna bjuder hon kollegorna på SVT på hembakt tårta – för att fira att programmet ses av över två miljoner tittare i tv.

Den trevliga överraskningen möttes produktionen av tidigare i veckan.

– Jag har gjort en tårta till mina kollegor i morgon och kan inte bestämma mig för om den här fula saken tolkas som belöning eller bestraffning, skriver Bergfeldt på Instagram där hon visar upp sin skapelse.

Hon konstaterar att produktionen runt talkshowen vida överträffat public service-bolagets förväntningar.

– Det var en supersiffra i helgen, över två miljoner som såg programmet. Var femte svensk! 1.655.000 fredag, och 350.000 söndag – SVT hade hoppats att vi skulle vara stabila runt miljonen vid det här laget – så jag tyckte att de som gör hästjobbet förtjänade en tårta. Nu när jag ser den är jag inte lika säker, skriver hon vidare.

Hyllas av Allsångsledaren Sanna Nielsen

På Instagram får hon bland annat lovord från artisten och programledarkollegan Sanna Nielsen som skriver en kommentar:

Foto: Skärmdump Instagram

Carina Bergfeldt förklarar också att det skett ett trendbrott i tv-tittandet på just fredagskvällar, enligt statistiken som tagits fram.

– Något som jag tycker är så himla roligt är att det för första gången på evigheters evighet är fler kvinnor än män som ser på teve på fredagskvällar, män har tidigare dominerat den slotten (precis som de har dominerat programledarrollen) och jag tycker att det är så coolt att göra ett program som även kvinnor vill titta på, skriver hon.

Samtidigt konstaterar Carina att alla är varmt välkomna att se på programmet.

– Vi har toppengäster nu på fredag som jag tror blir prima. Tack alla ni som tittar! skriver hon.

Foto: Kajsa Göransson/SVT

Vad tycker du om showen Carina Bergfeldt på SVT, vill du att den ska fortsätta även i framtiden? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook!