Därför försvinner Karl Fredrik på Österlen omedelbart – TV4:s besked om tittarfavoritens framtid

”Karl Fredrik på Österlen” går i mål i TV4 på onsdagen.
Nu försvinner programmet från tv-tablån.
Samtidigt ger nu tv-profilen själv besked om framtiden för programserien.
– Säsong tre har vi redan börjat spela in, säger Karl Fredrik Gustafsson till Nöjeslivet.

Karl Fredrik Gustafsson har växt ut till en riktig tittarfavorit i TV4.

Lite oväntat kanske, då han innan programserien ”Karl Fredrik på Österlen” först hade premiär förra året var helt okänd för svenska folket.

Foto: TV4

Men den glada och proffsige trädgårdsmästaren som gjort uttrycket ”fluff, fluff” till sitt eget, har verkligen fångat tittarnas uppmärksamhet. I programmet bjuds det på finurliga blomstertips, växtinspiration, intressanta möten och massor av känslor.

Karl Fredriks stora kärleksbesked med Petter

Karl Fredrik
Foto: Jakob Dahlström/TV4

Tillsammans med sina husdjur lever Karl Fredrik och kärleken Petter Kjellén på gården Eklaholm på Österlen. Där driver de verksamhet och spelar in tv-programmet.

Nyligen hade paret en stor och glädjande nyhet att berätta – de har nämligen förlovat sig efter en liten resa till Gotland.

– Vi satt där första dagen i torsdags och åt lunch i Kappelshamn. Då fick jag feeling och tyckte det var väldigt romantiskt, och så sa jag ”ska vi inte ta och förlova oss, älskling?”, säger Karl Fredrik i TV4.

Han bekräftar att det inte fanns någon planering på förhand från hans sida att ställa frågan.

– Nej, utan vi satt där i solen och bara tog in allting och kände nu är vi här med varandra och jag bara: den här killen älskar jag verkligen, varför ska vi inte ta och förlova oss? Då frågade jag, säger Karl Fredrik i Nyhetsmorgon.

Karl Fredrik om framtiden i TV4

På onsdagen sänds säsongsavslutningen av ”Karl Fredrik på Österlen” i TV4. Programmet visas som vanligt klockan 20.00 och i detsamma har det blivit höst. Då är det dags för tv-profilen att ta itu med ett uppdrag som han och Petter fick under sommaren – ett hotellrum ska renoveras i Karl Fredrik-stil.

Efter att programmet sänts under onsdagskvällen är det alltså slut för den andra säsongen av ”Karl Fredrik på Österlen”. Samtidigt avslöjar blomsterkungen själv att det blir en ny, tredje säsong framöver.

Dessutom hintar tv-profilen om fler specialavsnitt framåt årsskiftet.

– Utan att avslöja för mycket, så ser det ut att bli både jul- och nyårsprogram i år. Och säsong tre har vi redan börjat spela in, säger Karl Fredrik Gustafsson till Nöjeslivet.

Redan under fjolårets nyårshelg hade Karl Fredrik på Österlen en nyårsspecial som sändes i kanalen. På TV4 avvaktar man ännu så länge med besked om framtiden för Karl Fredrik på Österlen.

– Vi kommer längre fram återkomma om framtida program, hälsar kanalen via pressansvariga Ina Kokalari.

Foto: TV4

Säsongsfinalen av ”Karl Fredrik på Österlen” sänds på onsdagen klockan 20 i TV4. Vi avslutar med några kloka ord från Karl Fredrik i sändningen:

– Man ska vara rädd om sina vänner och ta tillvara på livet. Och det gör vi här. Så bra verkligen, fantastiskt.

Vad tycker du om ”Karl Fredrik på Österlen”, vill du se fler avsnitt i rutan? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!