Sigrid Bernsons ord om Anna Brolin – efter känslosamma intervjun i TV4

Starkt och modigt.
Omtyckta artisten och Let’s dance-profilen Sigrid Bernson öppnar upp om den svåra tiden i TV4:s ”Efter fem”.

Efteråt passar hon på att hylla programledaren Anna Brolin.

Sigrid Bernson, 33, slog igenom som en av proffsdansarna i tv-underhållningen ”Let’s dance” under 2000-talet. Hon har vunnit tävlingen hela tre gånger – 2012 med fotbolls- och tv-profilen Antonio Hysén, 2014 med popartisten Benjamin Ingrosso och så 2015 igen med Hysén, då i programmets 10-årsjubileum.

Sedan dess har hon även bland annat tävlat som artist i Melodifestivalen 2018. Men det var i samband med Let’s dance som hon träffade sin partner, artisten och Mello-vinnaren Robin Bengtsson. I slutet av 2019 bekräftade paret sin kärlek offentligt.

Men livet har inte varit en dans på rosor på senare år för Sigrid Bernson.

När den glada dansprofilen gästade TV4:s ”Efter fem” på torsdagskvällen var det för första gången i tv:s strålkastarljus på flera år. Anledningen stavas utmattningssyndrom.

För programledaren Anna Brolin öppnade Bernson upp om den svåra perioden, och berättade hur kroppen till slut sa ifrån.

Foto: TV4

– Jag fick hjärtklappning, svårt och få till andan, blev yr, stressutslag, svårt att sova och i slutet hade jag svårt med det kognitiva. Svårt att minnas saker och att se ordentligt, säger hon i Efter fem.

I nöjesbranschen fick hon uppleva massor, men till slut blev det för mycket för henne.

– Det har varit jätteroliga sammanhang, och det kanske också var därför som jag inte vilade. Det blev väldigt mycket förfrågningar, allt var så kul, så jag körde på och tänkte: vila det gör jag sen.

Under dessa 2,5 år har Bernson även genomgått en abort, berättade hon för Anna Brolin.

Foto: TV4

– Det var jättetufft. Jag fick som sagt reda på att jag var gravid men också hade utmattningssyndrom. Jag kände att det inte var rätt för mig att gå igenom den graviditeten. Jag hade inte den styrkan. Men det betyder inte att det inte var jobbigt att göra den aborten, utan snarare var det en stor sorg och oro. Hur länge ska jag behöva vänta på att bli mamma? Kommer jag kunna bli den mamman med den energin jag vill och alltid tänkt att jag ska vara? säger Bernson i TV4.

Efter att intervjun sänts i Efter fem har Bernson fått ta emot massor av kärlek från tittarna på nätet, bland annat via tv-kanalens kommentarsfält i sociala medier.

Sigrid Bernsons hyllning till Anna Brolin

Sigrid Bernson själv väljer nu att hylla programledaren Anna Brolin.

– Tack Anna Brolin för den varma intervjun igår i Efter fem, skriver Bernson på Instagram.

Dansaren och artisten tycker att ämnet om utmattningssyndrom är viktigt att lyfta fram i media.

– Jag har inte gjort någon tv på 2,5 år så att tacka ja till det här var absolut ett stort steg för mig. Vi pratade om utmattningssyndrom och för er som vill se intervjun så finns den på TV4play. Tack också Efter fem för att ni vill uppmärksamma utmattning och stress, skriver Sigrid.

”Efter fem” sänds vardagar klockan 17 i TV4.

Fotnot: Här kan man se den starka intervjun i sin helhet (via tv4.se).

Så starkt av dig att dela med dig, Sigrid! Vi önskar dig allt gott nu och framöver.

Skriv gärna en uppskattande kommentar!