”En plats i solen”-Jonnies nya besked om tunga hälsokampen – detaljen i utseendet hyllas av tittarna

Jonnie Irwin

Foto: Instagram

Den brittiske programledaren Jonnie Irwin, 49, lider av lungcancer. Hans mående har pendlat upp och ned de senaste tre åren.

Men nu har ”En plats i solen”-profilen lagt ut några glädjande bilder på Instagram – hans följare hyllar hans utseende och tycker att han ser piggare ut än på länge.

I november 2022 gick programledaren Jonnie Irwin ut med det fruktansvärda beskedet att han hade lungcancer – det visade sig sedan att cancern spridit sig upp till hjärnan.

Trebarnspappan är känd även i Sverige för sina insatser i programmen ”En plats i solen” och ”En plats på landet”, båda serierna går ut på att köpsugna britter letar boenden utomlands eller på landsbygden.

Läs mer: Nya bilderna på ”En plats i solen”-Jonnie får tittarna att jubla – hyllas efter detaljen i utseendet: ”Du ser väldigt…”

Jonnie Irwin är medveten om att han har en begränsad tid kvar på jorden. Ännu har varken han eller frun Jessica berättat någonting om sjukdomen för deras tre söner Rex, 4, Rafa, 3, och Cormac, 3.

När Jonnie Irwin mådde som sämst såg han ut så här. Foto: Youtube

Jag får hela tiden frågan: ”Ska du berätta för dem?”. Men berätta vad för dem? Det skulle vara hemska nyheter som de skulle behöva ta till sig. Och det skulle förvirra Rex – han kommer ändå få uppleva chock en dag”, har han tidigare sagt till Hello.

Har varit på botten och vänt

Jonnies mående har varit nere på botten och vänt. På sistone har han faktiskt gjort stora framsteg och han har hittat flera glädjeämnen i livet. Bland annat firade han nyligen sjuårig bröllopsdag med sin fru Jessica.

Han har även gjort ett par lättare tv-jobb för BBC – då han gjort några kortare inspelningar som handlade om fastighetsmarknaden.

Nyligen drabbades han däremot av en inflammation i bröstet. Han trotsade läkarnas råd och infektionen fick honom att må dåligt en period.

Borde nog ha stannat inomhus med min bröstinfektion, men skulle varit för rädd att missa utflykten till farbror Maxwell Holmes kolonilott. Ibland behöver jag en knuff i rätt riktning, och att se pojkarna ha kul när de plockade äpplen och pumpor var super”, skrev han på Instagram.

Men nu har han lyckats kurera även efter det bakslaget. Nu mår han, under omständigheterna, prima. Han har publicerat ett nytt inlägg på Instagram där han visar upp hur han åter är i arbete hos BBC i hemstaden Newcastle.

Foto: Instagram/jonnieirwintv

Har spelat in för ”BBC Morning Live”. Valde att inte ta elcykeln, vilket var ett misstag. Jag dammade av trampcykeln och insåg att det var en del uppförsbackar för mig. Hur som helst, jag kom lite sent men är hemma nu och nöjd med träningen”, skriver han.

Följarna jublar över utvecklingen

Folk är imponerade över att Jonnie lyckades tillfriskna efter bröstinflammationen. De tycker att han ser pigg och fräsch ut – kanske bättre än han gjort på flera månader.

Faktumet att du krossade bröstinfektionen visar hur stark och uthållig du är min vän. Underbara nyheter”, skriver en person i kommentarsfältet.

Ser fantastiskt ut, Jonnie, du måste göra en hel del saker rätt”, skriver en annan.

Du ser så bra ut. Så glad och tacksam”, uppmuntrar en tredje.

Ser bra ut, superglad att du är tillbaka i studion”, kommenterar någon.

Vi kan inte annat än att instämma. Du ser bra ut, Jonnie. Fortsätt i samma riktning. Det är skönt att se att du mår bättre.

Exit mobile version