Farmen-Pers brutalt ärliga ord om Fredrik – därför vägrar han försonas: ”Sänkt mig ordentligt”

Både Per och Fredrik har tagit sig till finalveckan i ”Farmen”. Till en början kom de bra överens på gården, men sedan gick de med i varsin pakt.

Nu berättar Per för Nöjeslivet vad han egentligen tycker om sin motståndare.

– Nu när man ser programmet ser man ju hur falsk han var, men när man träffade honom live var han rätt rolig att hänga med, säger han.

TV4-klassikern ”Farmen” är inne på sin sista vecka och på söndag utses en vinnare. Två av de som gått till finalveckan är Per Renström, 57, och Fredrik Trygg Kummetz, 35.

Den ena är säsongens tittarfavorit som alla hoppas ska vinna. Den andre är en av de mest utskällda deltagarna i programmets historia.

Läs mer: Farmen-Fredriks oerhört ärliga ord – pekar ut personen han tyckte allra minst om i programmet

Till en början gick de båda herrarna ganska bra ihop, men ju längre tiden gick desto mer började de dra sig åt olika håll.

Fredrik fick med sig Tim, Andreas, Jennifer, ”Dessie” och ”Jojje” i den så kallade ”Pakten”. På andra sidan, i gruppen som fick öknamnet ”Sekten” fanns Per, Martina, Ronja, Cornelia, Magnus och ”Dessan”.

Per Renström Farmen
Per Renström i ”Farmen”. Foto: TV4

– Han och jag pratade ganska mycket. Nu när man ser programmet ser man ju hur falsk han var, men när man träffade honom live var han rätt rolig att hänga med. Han hade mycket hyss för sig, säger Per till Nöjeslivet.

Har sågas Per i media

Det visar sig att deras relation tagit ordentligt med stryk efter inspelningen i somras. Framför allt eftersom de baktalat varandra i media.

Fredrik sa exempelvis detta om Per i en intervju med Hänt:

– Perre. Han med det stripiga, grå skägget. Han leker läcker och tror att han är en alfahane, men alla – med någorlunda klar syn – kan se att det bara är någon som bott under en stor sten i typ 50 år. Grå tröja. Grått långt hår. Grå shorts – och grå, långa naglar. Han skulle inte behöva anstränga sig för att vinna VM i att vara långsam. När vi pratade kände jag inte att han hade så mycket att säga.

Det är just såna här utspel i media som gjort att Per nu känner att han inte längre har så mycket till övers för Fredrik, som han egentligen tyckte helt okej om inne på gården.

– Det är väl liksom efter (inspelningen) som han sänkt mig ordentligt i en del artiklar. Så det är inte så jävla roligt. Det känns ju som att det var lite onödigt av honom att göra det. Det är vad det är, säger han till Nöjeslivet.

Han berättar vidare att de inte har någon kontakt i dag, men att de faktiskt setts efter ”Farmen”. Det var däremot väldigt spänt mellan de båda då, så det har inte blivit flera återträffar.

– Jag har ju varit ute och tagit en bira med Fredrik i efterhand. Han var rätt så reserverad då. Det kändes skumt, säger Per.

”Förstod att han spelade teater”

Fredrik har fått mycket skit från tittare som tycker att han är lat, egoistisk och osympatisk som bland annat ”sjukskrev sig” under sin egen storbondevecka. Per hävdar däremot att både han och andra deltagare tyckte att det var ganska skönt att Fredrik låg inne i stugan och låtsades vara sjuk.

Fredrik Trygg Kummetz
Fredrik Trygg Kummetz i ”Farmen”. Foto: TV4

På så sätt kunde ”Sekten” styra allting själva där inne och jobba på bäst de ville.

– Alla förstod att Fredrik spelade teater, men vi sa ingenting för vi var ju nöjda att han höll sig undan. Han gjorde ju ingenting på uppdragen förutom att gå runt och snacka skit. Så det var bara bra att han höll sig undan. Det tycker jag i alla fall, säger han.

Trots att många ville ha ut Fredrik för att han var med i ”Pakten” och för att han var lat och inte bidrog inne på gården var det aldrig någon som valde honom till varken första- eller andrakämpe.

Många spekulerade i att han skulle vara väldigt stark rent fysiskt och männen vågade således inte riskera att möta honom i exempelvis ”Säcken”.

Per tror däremot att folk ville behålla honom för att ha ett lättare motstånd i en eventuell final längre fram i tävlingen.

–  Jag var inte rädd för honom rent fysiskt. Han sa till alla att han var jättestark i ”Säcken”, vilket jag betvivlar. Jag tror att han aldrig blev tagen för att han inte var ett hot över huvud taget, säger han.

Relationen verkar vara bortom räddning. Nu slipper ni att ses eller höras något mer. Det viktiga är bara att ni talar om varandra med respekt och inte ägnar er åt personangrepp.

Vad tycker ni om ”Farmens” finalvecka? Kommentera på vår sida på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev