Farmen-Pers svåra hälsokamp som tittarna inte fick se – rasade i vikt under inspelningen: ”Klarade inte…”

Per Renström var på ”Farmen” i nästan nio veckor. Under den tiden gick han ned hela 25 kilo.

På grund av viktraset drabbades han av svåra hälsoproblem som inte visades i tv.

– De kallade mig lat då fast jag var sjuk, det tyckte man väl var lite jobbigt också, säger han till Nöjeslivet.

Tittarfavoriten Per Renström, 57, föll på målsnöret när han förlorade säsongens sista tvekamp mot Tim.

Deltagarna skulle urskilja tio olika grödor som förekommer på ”Farmen”. Medan Tim hade alla rätt bommade Per vad som var en hallonbuske. Dessutom trodde han att morotsblasten som presenterades framför deltagarna var persilja.

Farmen-Per
Per Renström i ”Farmen”. Foto: TV4

Efteråt undrade många varför han inte hade pluggat på grödorna.

– Jag hade en riktigt tung tid där inne på ”Farmen” och jag tog gärna de här större uppdragen som tog mycket tid, som att bygga saker och så där. När man kom in på kvällen så var man rätt så trött, så då hade man ingen lust att sitta och läsa. Många andra hade ju en vecka eller två på ”Torpet” där de inte hade så mycket att göra. Där de hade tid att läsa, sitta och plugga och titta i landet, säger han till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag får skylla mig själv. Jag skulle ha pluggat och vet om det. Så jag kan inte vara förbannad på någon annan än mig själv.

Trist att åka ut på en morot?

– Ja, precis. Eller persilja. Jag tror fortfarande det där var persilja. Jag tror att de fintade mig, säger han.

Hade det inte lätt på gården

Pers tid på gården var inte lätt. Dels hade han ”Pakten” emot sig – de försökte få ut honom flera gånger i olika ting – och dels ändrade produktionen reglerna vid flera tillfället vilket låg till last för honom.

– Det är överspelat nu, men det är tråkigt att man inte vet förutsättningarna från början. Det är många twister som drabbat mig tycker jag. När Anna hade valt mig till storbonde skulle vi inte ha någon storbonde den veckan. Det var många smågrejer som jag tyckte var lite tråkiga. Det kanske var så att ”Sekten” hade blivit för stor om de hade kört de vanliga reglerna, säger han.

Bakom kulisserna gick han dessutom en tuff kamp mot utmattning och sjukdom.

Eftersom de åt så lite på gården rasade Per snabbt i vikt. Det resulterade i att han också blev sjuk på grund av näringsbrist.

– Jag gick ner 25 kilo och fick dra in bältet sex hål. Det var därför de tyckte att jag var lat, det var ju på grund av att jag hade näringsbrist och låg med frossa på eftermiddagarna. Jag klarade inte av att jobba hela dagarna, men jag gjorde ändå mina uppgifter. Jag har inte misslyckats med ett uppdrag på hela säsongen. De kallade mig lat då fast jag var sjuk, det tyckte man väl var lite jobbigt också, säger han till Nöjeslivet.

Så har det gått med Pers vikt

Per tyckte att det var extra jobbigt då flera deltagare pekade på honom och sa att han var lat. Men när Fredrik senare under säsongen låtsades vara sjuk var det ingen som sa något.

– De förstod inte att jag var sjuk, men när Fredrik låg och låtsades vara sjuk så var det helt okej. Så det är lite konstigt tycker jag. Å andra sidan gjorde det mig bara mer förbannad och taggad på tävlingarna, så det var väl bra, säger han.

Per Renström Farmen-säsongen
Så här såg Per ut i början av ”Farmen”-säsongen. Foto: TV4

Hur har det gått med vikten sedan du kom hem?

– Jag har gått upp lika mycket igen. Jag är på samma nivå som när jag åkte in, säger Per.

Vad läskigt, Per. Det låter inte bra att du mådde så dåligt av att tappa i vikt. Skönt att det inte påverkade ditt ”Farmen”-äventyr så pass att du var tvungen att lämna.

Vad tycker du om Pers insats i ”Farmen”? Lämna gärna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev