Därför åker tittarfavoriten Per ut i Farmen – skyller på TV4-produktionen: ”Mycket som drabbat mig”

Per har varit den stora tittarfavoriten i årets ”Farmen”. Men i torsdagens tvekamp mot Tim förlorade han och åkte ut precis innan finalen.

Nu berättar han för Nöjeslivet om hur produktionens twister har påverkat honom negativt.

– Det är överspelat nu, men det är tråkigt att man inte vet förutsättningarna från början. Det är många twister som drabbat mig tycker jag, säger han.

Ronja och Magnus valde gemensamt Per Renström, 57, till storbonde den sista veckan i ”Farmen”.

I vanlig ordning fick han välja förstakämpe, men dock med regeländringen att även han själv skulle kunna bli vald till andrakämpe. Någonting som aldrig tidigare hänt.

Läs mer: Farmen-Fredrik rasade i vikt under inspelningarna – så ser tv-profilen ut i dag 

Per valde Tim som kämpe och blev, precis som han misstänkte, sedermera även vald som andrakämpe. Han fick heller inte, som det brukar vara, välja tvekamp själv.

Tim och Per i kamp på Farmen
Per och Tim i tvekamp i ”Farmen”. Foto: TV4

Produktionen bestämde bara att det skulle vara en kunskapstävling med fokus på grödorna som finns på gården. De skulle namnge tio olika grödor som gömdes under dukar.

”Får skylla mig själv”

Då föll tittarfavoriten på målsnöret. Tim hade alla rätt, medan Per bommade två svar.

I efterhand frågar sig många, inklusive han själv, varför han inte pluggade mer på just grödorna.

– Jag hade en riktigt tung tid där inne på ”Farmen” och jag tog gärna de här större uppdragen som tog mycket tid, som att bygga saker och så där. När man kom in på kvällen så var man rätt så trött, så då hade man ingen lust att sitta och läsa. Många andra hade ju en vecka eller två på ”Torpet” där de inte hade så mycket att göra. Där de hade tid att läsa, sitta och plugga och titta i landet, säger han till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag får skylla mig själv. Jag skulle ha pluggat och vet om det. Så jag kan inte vara förbannad på någon annan än mig själv.

Den avgörande grödan som han föll på var en morotsblast. Per trodde att det var persilja.

Trist att åka ut på en morot?

– Ja, precis. Eller persilja. Jag tror fortfarande det där var persilja. Jag tror att de fintade mig, säger han.

Per kramar om Tim Farmen
Per kramar om vinnaren Tim efter tvekampen. Foto: TV4

Riktar misstanke mot produktionen

Per har en djupare förklaring till varför han åkte ut innan finalen.

Produktionen har i år infört väldigt många twister, regelförändringar och spontana ändringar i sista stund, utan att deltagarna vetat någonting. I misstänkt många fall har dessa twister drabbat Per extra hårt.

– Reglerna har ju inte varit lätta för oss att följa. Regelverket har böjts och det har varit twister både hit och dit åt alla håll. Det är svårt, säger han.

Dels var han som sagt i riskzon att bli vald som andrakämpe, dels fick han inte välja gren själv. Dessutom fråntogs han storbondeskapet för några veckor sedan då det plötsligt bestämdes att det inte skulle finnas någon storbonde just den veckan.

– Det är överspelat nu, men det är tråkigt att man inte vet förutsättningarna från början. Det är många twister som drabbat mig tycker jag. När Anna hade valt mig till storbonde skulle vi inte ha någon storbonde den veckan. Det var många smågrejer som jag tyckte var lite tråkiga. Det kanske var så att ”Sekten” hade blivit för stor om de hade kört de vanliga reglerna, säger han.

Vad tråkigt att du behövde lämna, Per. Du var en stor favorit hos många och fler hade nog velat se dig vinna hela “Farmen”.

Tack för dina insatser den här säsongen. Ta med dig att du vann flera tvekamper i tinget och fick vara storbonde.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev