Foto: TV4

Därför försvann Farmen-hjälten Gutta egentligen från gården – efter alla år

Han blev Farmens störste profil av alla.
Men efter över tio år som mentor i TV4-programmet tvingades ”Gutta” Andersson lämna gården.

Vad hände egentligen med Farmen-Gutta?

Den frågan är det nog många tv-tittare som ställt sig de senaste åren, när den stora Farmen-hjälten försvunnit från programmet.

Karl Gustaf Andersson blev ”Farmen-Gutta” med hela svenska folket när han under ett decennium blev deltagarnas mentor på gården i TV4-programmet. Han kunde dela ut både ris och ros, och var inte rädd för att säga ifrån när det behövdes. Som här i säsongen 2016 när han tyckte det var dags att ryta ifrån på skarpen.

Farmen-Gutta lämnade TV4-programmet

Så, vad hände med Gutta i Farmen, efter att han lämnat programmet? Tja, han kom faktiskt tillbaka. Säsongen 2018 gjorde han ett bejublat besök när det var dags att bedöma ett särskilt uppdrag.

Gutta fick då provsmaka farmarnas ostkaka, och när han gjorde entré var det till jubel och massor av applåder.

För några år sedan uttalade sig Gutta i tidningen Expressen, och då erkände han allt att han saknade programmet.

– Jag har levt med det där sedan 2001, förutom uppehållet på några år, så det har blivit en del av livet – naturligtvis. Man har varit med och satt sin prägel på programmet, sade Gutta då, och förklarade att han tittar på programmet på tv.

Enligt Expressen har han de senaste åren kämpat med tre allvarliga infektioner och tonsillcancer, vilket han senare blev friskförklarad från.

Gutta ersattes av Hans Wincent i Farmen

Gutta har senare även med verkat i programmet ”Farmen VIP”. I Farmen har han de senaste åren ersatts av en annan tittarfavorit – nämligen östgöten Hans Wincent, som numer är farmarnas mentor.

– Gutta blev sjuk. På sociala medier efterlyste man någon som kunde hoppa in som hans dräng en sommar. Min dotter såg det här inlägget och taggade mig eftersom hon tyckte att jag passade in. Det tyckte jag också – så jag skickade in en ansökan. The rest is history! sade Wincent inför sin premiärsäsong till Hänt.

Wincent, Farmen
Foto:TV4

Och den nye mentorn på Farmen känner att han kan fylla ut Guttas stora skor.

– Ja – på mitt eget sätt. Jag har gjort det på uppmaning av Gutta. En gång sa han nämligen: ”Var dig själv, försök inte vara någon blek kopia av mig, bli istället ett original av dig själv!” sade Wincent.

Wincent berättade samtidigt att han och Gutta inte har någon större kontakt utanför rutan.

Vad tycker du om årets Farmen? Skriv gärna en kommentar.