Farmen-Cornelia sågas för sitt beteende med pizzan – tvingas försvara sig: ”Rävspelar när man kan”

Hon kastade en halv kebabpizza på komposten. Det fick tittarna att ilskna till. Nu har ”Farmen”-Cornelia tvingats förklara sig.

– Man rävspelar ju när man kan och vi har ju mat där inne, säger hon till Hänt.

Förra veckan fick deltagarna i ”Farmen” individuella uppdrag – den som lyckades bäst var Cornelia. Som belöning fick hon välja maträtt först av alla åtta deltagare.

Wincent hade dukat fram ett bord med bland annat pizza, hamburgare med pommes frites, pannkakor, lasagne, räkmacka, ärtsoppa och blodpudding.

Läs mer: Därför rasar Farmen-Per mot TV4– efter produktionens sluga plan: ”Så här i efterhand…”

Hennes val föll på den åtråvärda kebabpizzan. Inte för att hon själv ville ha den – utan för att hon ville att ingen annan skulle få den.

– Av alla äckliga saker på det där bordet så tänkte jag: ”Vad vill alla andra ha mest?”. De har pratat om kebabpizza i flera veckor. Jag vill inte ha den, men jag går målmedvetet fram och tar det som rättmätigen är mitt. Jag ser inte fram emot att äta den här kebabpizzan, men jag vet att alla andra gärna hade velat ha den, så synd för er, säger hon i programmet.

Kastade pizzan bland soporna

Efter att alla farmare fått välja sina maträtter så gick de ut och åt tillsammans. Cornelia fick i sig halva pizzan, men sa sedan att hon inte ville ha resten. När förfrågningarna kom in om hon kunde tänka sig att dela med sig så sa hon nej.

I stället valde hon senare att kasta pizzahalvan på gårdens kompost.

Cornelia kastar pizza
Cornelia kastar pizzan i soporna. Foto: TV4

Beteendet fick tittarna att gå i taket.

Hon är stolt över pizzan som hon tog och inte ville ha och slänger så alla ska se… bara för att skapa osämja och drama”, skriver en person på ”Farmens” egna Facebook-sida.

Hennes beteende säger mycket om henne som person. Tycker hon är väldigt egoistisk och barnslig. Och att kasta mat gjorde man inte förr och ej i nutid”, skriver en annan.

Läs mer: Okända regeln som stoppar Farmen-deltagarna – nu kommer sanningen fram bakom kulisserna

Att kasta ätbar mat är inte ok i något sammanhang! Bristande respekt mot i stort sett allt som värdiga personer bör respektera. Tv, tävling, illvilja. Orsaken spelar ingen roll. Fullständigt oskönt!”, kommenterar en annan.

Pizzan på komposten
Pizzan hamnar på komposten. Foto: TV4

”Tror inte någon hade velat äta den”

Nu har Cornelia tvingats gå ut och försvara sitt agerande.

– Det syns ju inte, men de här pizzorna och all mat hade ju liksom legat framme i ganska många timmar innan vi fick se den. Jag tror inte att någon hade velat äta den där pizzan, den var inte skitbra, säger hon till Hänt.

Läs mer: Farmen-Martina bryter tystnaden – därför fick hon inte återvända egentligen: ”Jättejobbigt”

Samtidigt säger hon att eftersom det är tredje gången hon är med i tävlingen (första gången var för tio år sedan) så har hon lärt sig hur man ska göra för att få tv-teamet att älska en. Hon vet vad de vill ha.

Cornelia Nordensson Farmen
Cornelia Nordensson i ”Farmen”. Foto: TV4

– I år är jag ju också här för tredje gången, det klart att jag går in för att göra tv och sådär. Jag tror att det porträtteras väldigt mycket mer allvarligt än vad det är. Det är ju såklart att jag säger till produktionen när jag ska gå och slänga pizzan, man vet ju att det här blir tv, förklarar hon.

Gillar att folk är engagerade

Hänt frågar också hur Cornelia själv ser på kritiken som hon fått från tittarna. Att hon målas upp som en egoist som inte kunde ge pizzan som blev över till någon som faktiskt ville ha den.

– Ja, men jag frågade ju Magnus om han ville ha och han ville ju inte ha alls av den där heller, så det är ju lite rävspel liksom. Det var ju ett sätt för mig också, för jag visste ju att pakten ville ha kebabpizza eller hamburgare, och det som inte syns heller är ju att det var många som tyckte att det var ganska kul att jag inte lät dem få det de ville ha. Så man rävspelar ju när man kan och vi har ju mat där inne. Men nej, jag tycker bara överlag att det verkar som att folk är ganska investerade i den här säsongen. Det är roligt, säger hon.

Säga vad man vill, men Cornelia visste att det skulle bli bra tv om hon kastade pizzan bland soporna i stället för att bjuda sina medtävlande.

Vad tycker du om beteendet egentligen? Kommentera gärna på Nöjeslivets Facebook-sida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev