Farmen-Fredriks nya ärliga ord om djurbehandlingen – efter tuffa kritikstormen

Djurens väl och ve är alltid i fokus på ”Farmen”.
Nu ger storbonden Fredrik Trygg sin syn på våra fyrbenta vänner.

Fredrik Trygg har blivit en av de riktigt stora profilerna i årets upplaga av TV4:s reality-tävling ”Farmen”. I programmet får deltagarna leva likt bönder gjorde på 1800-talet, på en gård i de småländska skogarna. De tävlar samtidigt om vinsten på en halv miljon kronor i prispengar.

Under programmets gång hamnar deltagarnas samarbetsvilja under test, samtidigt som tävlingen om att stå som storbonde är tuff och intensiv.

Nyligen stod det klart att det var just Fredrik som skulle få flytta in i storbondestugan. När han väl hamnade där sjukskrev han sig plötsligt, och det draget har väckt stor uppmärksamhet både på gården och hos tittarna.

– När jag vaknade hörde jag att det spöregnade och direkt så tänkte jag: ”Vänta nu, jag tror att jag ska vara sjuk i dag. Jag tror att jag ska låta drängarna göra jobbet och så ska jag lägga mig under mitt duntäcke och bara njuta av att höra hur det bankas och sågas och de mäter på min stuga”. De kollar måtten på de här fönsterluckorna, så att jag ska få det lite extra mörkt och skönt här framöver på morgonen. Jätteskönt!, säger Fredrik i programmet.

I veckan kom förklaringen varför Fredrik egentligen ”sjukskrev” sig. Han hade nämligen en särskild plan med det hela.

– Jag ville att de skulle bli irriterade. Jag visste att nu är det jag mot dem. Vi har spelat på olika sidor hela vägen. Men jag har inte slitit röven av mig sedan tidigare ändå. De kanske inte märker jättestor skillnad. Fast jag tycker att jag har jobbat stenhårt hela säsongen och att jag har varit den som varit avgörande för att allt ska rulla på här på gården, säger han till Aftonbladet.

En annan sak som alltid hamnar under lupp i Farmen är hur deltagarna tar hand om djuren. Där kommer gärna mentorn Hans Wincent in i bilden – och vägleder dem med sin rutin och erfarenhet av bondgårdar.

Under tiden på Farmen måste ju deltagarna dessutom ta hand om alla de djur som fått flytta in på gården, såsom kor, grisar, höns, hästar och får.

Wincents budskap till farmarna? ”Sätt alltid djuren först!”

Hur Farmen-deltagarna behandlat djuren i årets upplaga har tidigare kritiserats av tv-tittarna.

Nu uttalar sig Fredrik om hur han ser på djurens rättigheter.

Fredriks budskap utanför rampljuset: ”Djur bättre än människor”

I ett inlägg på Instagram, där han visar upp sig tillsammans med en söt, svart katt skriver han:

– Många undrar vad jag tycker om djur; djur är bättre än människor. Här är våran kisse och han är bäst, skriver Fredrik på Instagram där han också stöttas av sina följare.

– Du är en helt fantastisk människa Fredrik! Glöm aldrig bort det vi stöttar dig alltid och vi kommer alltid ge dig massa kärlek och glädje, skriver en följare i ett svar till Fredriks inlägg.

Vem tycker du ska stå som vinnare av årets Farmen? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev