Ny stenhård kritik mot Farmen – tittarnas tuffa krav på TV4 efter beteendet mot djuren: ”Inte ok”

TV4 får kritik efter deltagarnas behandling av djuren i Farmen.

”Jag trodde i min enfald att prio nr ett på en farm är djuren. Utsätt dom då inte för tokdårar som inget begriper och är för dumma och lata för att ens försöka lära”, skriver en tittare till TV4.

TV4:s realityserie Farmen började sändas i Sverige 2001 och är nu inne på säsong 17 och är en riktig tittarsuccé.

I programmet får vi följa deltagarna på gården där de får leva tillsammans under gammeldags förhållanden så som avsaknaden av el, rinnande vatten och sociala medier.

Under tiden på gården ska deltagarna leva som farmare och vecka efter vecka utföra en del uppdrag samt ta sig igenom det sociala spelet.

I arbetet ingår det dessutom att ta hand om alla de djur som fått flytta in på gården, så som kor, grisar, höns, hästar och får.

Tittarnas kritik efter djurens behandling i Farmen

Hur djuren på gården behandlas har varit ett hett ämne den här säsongen och på Nöjeslivets Facebooksida har tittarna gång på gång påpekat sitt missnöje.

I Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook har en del reagerat och delat med sig av sina tankar.

”Sämsta Farmen, ingen känsla för djuren av många,” skriver en person.

”Stackars djur,  ingen ordning, bara en massa trams och rävspel,” kommenterar en annan.

Nu har en ny debatt blossat upp.

När bondeexperten Hans Wincent dyker upp på gården för att se över farmarnas uppdrag lägger han märke till att djuren inte tagits om hand som han önskar.

Bland annat har korna inte blivit mjölkade i tid. I stället för att mjölka så fort de vaknar, har farmarna väntat med mjölkningen till efter frukost.

Hans Wincent ifrågasätter farmarnas beteende och påminner dem om att alltid sätta djuren först.

Tittarnas krav på TV4 efter behandlingen av djuren i Farmen 2024

Farmarnas behandling av djuren väcker ilska hos tittarna ännu en gång.

”Jag trodde i min enfald att prio nummer ett på en farm är djuren. Utsätt dom då inte för tokdårar som inget begriper och är för dumma och lata för att ens försöka lära”, skriver en på Farmens Instagram.

”Alla borde få straff för att inte ta djuren först av allt på morgonen”, skriver en annan.

”Men äntligen så reagerar nån på ”skötseln” av djuren. Det är ju märkligt att man måste påpeka för vuxet folk att djuren ska vara prio ett. Av Humle och Dumle kan man inte förvänta sig annat, men det finns ju en hel del folk som har lite mer i huvet som borde ha vetat bättre. Jag tycker att hela Farmen ska läggas i malpåse för årets säsong är verkligen den sämsta av alla som visats. Det är många inblandade som borde skämmas”, skriver en tredje.

”Bort med djuren farmarna är inte värdiga att ha hand om den”, skriver en fjärde.

”Jag hoppas ni skärper reglerna till nästa säsong. De här är fan inte okej!!!”, sriver en femte.