Foto: TV4

Sanningen om Farmen-Fredriks fejkade sjukdom – nu erkänner han: ”Då är jag nöjd”

Han blev ”storbonde” i Farmen och sjukskrev sig.
Nu berättar Fredrik Trygg vad det var som egentligen hände.
– Jag ville att de skulle bli irriterade, säger han till Aftonbladet.

Fredrik Trygg har blivit en av de stora profilerna i vinterns upplaga av ”Farmen”. TV4:s reality-tävling där deltagarna får leva likt bönder gjorde på 1800-talet vid en gård i de småländska skogarna – och tävla om en halv miljon kronor i prispengar.

Under programmets gång testas också deltagarnas samarbetsvilja, samtidigt som tävlingen om att stå som storbonde är tuff och intensiv.

Nyligen stod det alltså klart att det var just Fredrik som skulle få flytta in i storbondestugan. Men när han väl hamnade där sjukskrev han sig plötsligt.

Draget har redan väckt stor uppmärksamhet både på gården och hos tittarna.

– När jag vaknade hörde jag att det spöregnade och direkt så tänkte jag: ”Vänta nu, jag tror att jag ska vara sjuk i dag. Jag tror att jag ska låta drängarna göra jobbet och så ska jag lägga mig under mitt duntäcke och bara njuta av att höra hur det bankas och sågas och de mäter på min stuga”. De kollar måtten på de här fönsterluckorna, så att jag ska få det lite extra mörkt och skönt här framöver på morgonen. Jätteskönt!, säger han i programmet.

Nu förklarar Fredrik vad det var som egentligen låg bakom ”sjukskrivningen”.

Han hade nämligen en särskild plan med det hela.

– Jag ville att de skulle bli irriterade. Jag visste att nu är det jag mot dem. Vi har spelat på olika sidor hela vägen. Men jag har inte slitit röven av mig sedan tidigare ändå. De kanske inte märker jättestor skillnad. Fast jag tycker att jag har jobbat stenhårt hela säsongen och att jag har varit den som varit avgörande för att allt ska rulla på här på gården, säger han till Aftonbladet.

Veckans storbonde förklarar för kvällstidningen att han gillar att ”sticka ut från mängden och göra tvärtemot”.

– Jag är inte där för att folk ska klappa mig på axeln och gilla mig. Jag tycker det är lite roligare att irritera folk, både tv-tittare och folk på plats. Då pratar folk om mig och då är jag nöjd.

Men att väcka känslor var inte det enda som ingick i Fredriks plan i Farmen.

Han såg nämligen också detta som ett utmärkt tillfälle att få ladda batterierna inför kommande utmaningar – så att han står sig stark resten av tävlingen.

– Jag vet att jag har en social förmåga av yttersta världsklass när det gäller att kommunicera med folk och få folk att gilla mig. Då kan man ha råd att göra lite så där. Sedan om folk stör sig på det eller inte, det skiter jag fullständigt i.

”Farmen” sänds söndag-torsdag i TV4. Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev