Jättegräl i Farmen efter dramat – nu ryter Per ifrån mot beteendet: ”Jävligt förbannad”

Foto: TV4

Ett snarkbråk har skapat dramatik på gården i ”Farmen”.
Nu ryter deltagaren Per Renström ifrån mot beteendet.

TV4-långköraren ”Farmen” är tillbaka med en ny säsong.

Programmet, där där deltagarna provar på hur livet på en bondgård såg ut för 100 år sedan, spelades in i somras vid gården Norra Brandstorp i Smålands skogar.

Förutom äran tävlar de 19 deltagarna också om slutvinsten på en halv miljon kronor.

– Den här säsongen har det verkligen sprakat på många sätt. Det är ett mycket härligt gäng med starka karaktärer som ska samsas och förhålla sig till 1800-tals miljön. Så det har blivit en sommar med otaliga skratt, en del bus och starka känslor av alla dess slag från gråt och förtvivlan till skratt och glädje, säger programledaren Anna Brolin i ett uttalande inför säsongen.

Hon fortsätter:

– Eftersom det samtidigt är digital detox och mobilfritt finns ju utrymme för långa och många samtal mellan våra farmare och det är fascinerande att se hur starka vänskapsband som knyts. Tittarna kommer helt klart få ta del av en väldigt rafflande säsong på många sätt, säger Anna Brolin.

Anna Brolin och Hans Wincent i Farmen 2024

Precis som tidigare årgångar har Brolin kollegan Hans Wincent vid sin sida. Han som de senaste säsongerna agerat mentor och väglett deltagarna under programmets gång.

Artikeln fortsätter under bilden.

Hans Wincent och Anna Brolin. Foto: TV4

Samtidigt som deltagarna ska sköta om gården, testas deras tålamod också på ”Farmen” då de ska komma överens med boendet.

Redan i inledningen av årets säsong har flera av deltagarna drabbat samman. Dramat är ett ”snark-bråk”, där Per ”Lill-Per” Eriksson blev ivägskickad från sitt rum av de andra deltagarna med hänvisning att han snarkar för mycket.

– Respekt verkar inte finnas bland många i den här gruppen. De har inte det här vanliga, att man ska vara tyst när man kommer hem eller låta folk sova eller låta folk vara som de är. Det finns inte här, säger Per Renström i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Per Renström, deltagare i Farmen 2024. Foto: Jakob Dahlström/TV4

Farmen-Per ryter ifrån efter snarkbråket: ”Tycker det är skitdåligt”

Han tog senare upp det hela med resten av gruppen då de alla hade slagit sig ned till bords.

– Det här har gjort mig jävligt förbannad flera gånger. Pratar om det här med snarkning. Jag tycker det är förjävligt mot Per, att kasta ut och lägga honom på soffan härnere för att sen sitta och babbla hela natten. Jag tycker det är skitdåligt. Om det är någon som ni tvingar sova här, då kan alla gå och lägga sig klockan åtta, säger Per.

Men ”Farmen”-profilen fick då mothugg från Desirée Nilsson som inte alls höll med i hans beskrivning av situationen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Farmen. Foto: TV4

– Jag blir irriterad, allt lät så jävla dramatiskt och hemskt. Det var verkligen inte så. Jag kommer inte ta någon skit som inte är sant. Ska man ta upp någonting, ja men då ska det vara korrekt information. Då kommer jag ta på mig det, men jag kommer inte ta på mig något som inte stämmer, säger hon i programmet.

Farmen-Desirée kontrar: ”Känns jättekonstigt”

”Lill-Per” förklarar för gruppen att han tycker att det känns okej att sova på nedervåningen, så att de andra deltagarna slipper han snarkningar. Samtidigt som han själv vill att de visar honom respekt, genom att exempelvis inte slå i dörrar.

– Jag tyckte det var skönt att ”Perre” tog upp den här diskussionen om snarkningar. Det är inget jag kan göra något åt och det är som det är. Det känns så klart jobbigt när det blir en sån diskussion. Jag vet inte vad jag ska säga, vet inte vad jag ska göra och det blir som att ”Perre” pratar åt mig och då blir det fel. För jag vill ändå kunna säga det och stå för det själv, säger Per Eriksson.

Desirée menar å sin sida att hela situationen har feltolkats.

– Jag förstår att Per kanske tog det lite personligt, i och med att han själv också snarkar. Men jag är lite chockad över att det vrids och vänds så mycket, speciellt då vi alla är vuxna. Jag tycker det känns jättekonstigt, att man inte bara kan vara öppen, ärlig och rak, säger Desirée.

Desirée Nilsson, deltagare i Farmen 2024. Foto: Jakob Dahlström/TV4

”Farmen” sänds söndag-torsdag i TV4 vintern/våren 2024.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version