Tittarnas hårda kritik mot TV4 – osmakliga beteendet mot Pernilla får alla att se rött: ”Otroligt pinsamma”

Foto: Stina Stjernkvist/TT, TV4/Efter fem

Pernilla Wahlgren skulle medverkat i TV4:s ”Efter fem” i tisdags, men dök aldrig upp.

Programledaren Tilde de Paula skrattade och insinuerade att artisten var sen ”som vanligt” – trots att kanalen hade fått besked om att hon egentligen var på sjukhuset med sin son.

Beteendet har fått tv-tittarna att rasa då de tyckte att skämtet var osmakligt.

Otroligt pinsamma kommentarer med tanke på vad som var orsaken till att hon inte var där! En ursäkt vore på sin plats”, skriver en upprörd tittare.

Det var under tisdagens ”Efter fem” i TV4 som programledaren Tilde de Paula Eby satt ned med ”Hybris-gänget” (Hanna HedlundMåns NathanaelsonOla Fossmed och Kim Sulocki) och väntade på artisten och skådespelaren Pernilla Wahlgren, 55.

Tanken var att de skulle marknadsföra kvintettens nya scenshow ”Pernilla Wahlgrens happy ending – den första avskedsturnén” – men föreställningens huvudperson saknades alltså.

– I vanlig ordning, höll jag på att säga, väntar vi på Pernilla som har det lite stressigt och svårt att komma i tid. Så även denna gång, skojade Tilde de Paula Eby och skrattade.

Läs mer: Pernilla Wahlgrens stora oro för sonen Theo – tvingad till sjukhus: ”Barnen kommer alltid först”

Just där och då var det kanske inte många tittare som reagerade så kraftigt på hennes skämt, särskilt inte med tanke på att Wahlgren gjort sig känd för att vara en enorm tidsoptimist.

Kim Solucki, Måns Nathanaelson, Hanna Hedlund och Ola Forssmed med Tilde de Paula Eby i ”Efter fem”. Foto: TV4

Var på sjukhuset med sonen Theo

Men när den egentliga anledningen till frånvaron kom fram på kvällen var det många som plötsligt kände att Tilde de Paula Ebys beteende var lite osmakligt.

Pernilla Wahlgren hade nämligen suttit i flera timmar på Karolinska sjukhuset med sin 16-åriga son Theo Wahlgren som hade känt av avvikelser i hjärtrytmen.

Vi blev såklart oroliga, då läkaren på vårdcentralen tog detta på allvar, och bad oss att åka direkt till Karolinska för vidare undersökning. Vi blev kvar där hela kvällen, och det gjordes ytterligare ett EKG som visade på avvikelse även där, så då togs det fler prover och vi fick invänta hjärtspecialist. De trodde att det eventuellt kunde vara hjärtmuskelinflammation”, skrev Pernilla på Instagram på tisdagskvällen.

Lyckligtvis gick det hela bra i slutändan. Under onsdagen fanns Pernilla Wahlgren med på länk i ”Efter fem”, då med Anna Brolin som programledare.

– Men jag kände väl också att det var lite så här… när man sitter på ett sjukhus och är orolig och man blir ju som mamma jätterädd, och det var han också,  och inte vet vad det är med hjärtat så ville jag inte heller att ni skulle säga att jag var på sjukhuset just då. Så att vi höll det lite hemligt, säger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

Pernilla Wahlgren. Foto: SVT

– Jag valde att vara med mitt barn på sjukhuset i stället för att komma till er. Barnen framför allt.

Tv-tittarnas åsikter på Instagram

Trots att Pernilla Wahlgren alltså erkänner att hon själv inte ville att de skulle berätta var hon var, samt att ”Efter fem” skrivit på Instagram: ”Pernilla tvingades ställa in sin medverkan med kort varsel igår. Efter överenskommelse med henne och av hänsyn till familjen berättade vi inte varför hon var borta i sändning”, har folk bemött inlägget med kritik mot kanalen.

Hoppas innerligt Tilde inte visste vad som hade hänt när hon uttalar sig sådär. Annars har min bild av henne ändrats i alla fall”, skriver en upprörd tittare.

Alltså hennes son hamna på sjukhus med hjärtproblem akut! Ni fick dessutom veta om det innan sändning då hon INNAN intervjun faktiskt meddelande om vad som hänt. Dåligt beteende av er ALLA både i sändningen och i kommentarerna”, skriver en annan.

Läs mer: Pernilla Wahlgrens vädjan om privatlivet – frågan hon inte vill svara på: ”Alltid haft som policy”

Visste ni om detta med Pernilla? Så fall dåligt att skämta om att hon alltid är sen”, skriver en tredje person.

Oavsett om hon vet eller inte hon gör narr av Pernilla”, skriver en person.

Otroligt pinsamma kommentarer med tanke på vad som var orsaken till att hon inte var där! En ursäkt vore på sin plats”, uttrycker en annan tittare.

Oavsett vad man tycker om TV4:s beslut att skämta om Pernillas benägenhet att vara sen kan vi alla enas om att det är skönt att hennes son Theo mår okej. Barnen är viktigast och hälsan med.

Exit mobile version