Stora bluffen i Farmen – sanningen om det som inte visas för tittarna: ”Varje vecka är det…”

Deltagarna i ”Farmen” är nästan alltid hungriga – eller åtminstone får man som tittare den uppfattningen. Men sanningen är att det faktiskt finns mer mat på gården än vad man tror.

Nu avslöjar Cornelia Nordensson hur produktionens bluff ser ut.

– Vi fick ju påfyllning av produktionen efter varje ting, säger hon till Hänt.

Livet på ”Farmen” är hårt. Deltagarna kommer direkt från sina vanliga liv med mat i överflöd, teknik, maskiner och andra hjälpmedel.

När de kommer till gården djupt inne i de småländska skogarna tas allt sånt bort.

Läs mer: Därför rasar Farmen-Per mot TV4– efter produktionens sluga plan: ”Så här i efterhand…”

Det är en omställning som många tycker är extremt jobbig. Särskilt tidigare säsonger.

Nu visar det sig nämligen att just hungerproblemet inte riktigt existerar i samma utsträckning. Produktionen ger nämligen deltagarna råvaror som de kan äta.

Äter på Farmen
Deltagarna äter inne på ”Farmen”. Foto: TV4

”De fyller på efter varje ting”

Cornelia Nordensson, 30, avslöjar bluffen i ”Farmen” som tittarna inte får se. Deltagarna får mat och det råder ingen svält på gården.

– Nej det är det inte. Speciellt inte jämfört med när jag var med första gången. Då hade vi ingen mat, men nu kommer det ju in. Om våran gröt tar slut så får vi ju ny gröt. Och potatis kommer de och fyller på efter varje ting. Så varje vecka är det ju påfyllt i matförråden, då kommer det in rotfrukter och sådant också, berättar Cornelia för Hänt.

Eftersom hon själv varit med tre gånger i ”Farmen” så kan hon jämföra mellan säsongerna. Första gången hon medverkade var för tio år sedan. Då fick deltagarna klara sig själva och förlita sig på att skaffa mat på egen hand.

Tuff sommar för farmarna

Nu har produktionsbolaget andra regler att förhålla sig till. De måste ”ta hand om” deltagarna på ett annat sätt.

– När jag var med för tio år sedan fick vi ingenting. Jag blev inte glad på det sättet när det kom in mat, för jag vet att det kommer alltid skickas in. Vi är ju anställda hos Strix, de måste mata oss, de får inte svälta oss. För det är ju arbetsmiljö och allt möjligt inblandat, säger hon.

De fick aldrig reda på exakt varför de fick så pass mycket mat som de fick av produktionen. Cornelia tror att det hade att göra med väderförhållandena som rådde förra sommaren. Det var påfrestande för alla ”Farmen”-deltagare.

– Det var ju en väldigt tuff sommar, så det var ju inte mycket som växte ordentligt i landet. Men alltså såhär, vi fick ju påfyllning av produktionen efter varje ting. Då fanns det alltid rotfrukter för veckan, det är ingen svält, säger hon till Hänt.

Vilket avslöjande! Det här är ju något som man verkligen inte misstänkte för några år sedan. Nu har det verkligen skett en förändring.

Vad tycker du om nya ”Farmen”-säsongen? Låt höra din åsikt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev