GLÄDJEBESKEDET: Antikrundan gör comeback – här är städerna programmet besöker

I sommar ska en ny säsong av Antikrundan spelas in och nu går SVT ut med vilka städer som de kommer att besöka på sin turné.

Kommer de kanske att göra ett stopp nära just dig?

Antikrundan är ett av de mysigaste programmen som jag vet. Det är verkligen ett program som lyser upp i vintermörkret med sina härliga sommarbilder.

Samtidigt är det alltid spännande att se när folks släktklenoder analyseras och värderas med hjälp av experterna. Kanske dyker det upp något föremål som man själv har hemma?

Antikrundan är en riktig långkörare för SVT. Det var hela 35 år sedan som den första säsongen gick av stapeln, och tittarsuccén har varit konstant sedan dess.

Just nu är årets säsong igång och vi har fått följa med programledaren Anne Lundberg och experterna till bland annat Motala, Landskrona och Åland.

Antikrundan 2024
Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Ny säsong spelas in i sommar

I sommar så spelas nästa säsong in, och SVT avslöjar nu vilka platser de kommer att besöka. Det kommer att bli en av Antikrundans längsta turnéer någonsin – med Kiruna i norr till Falsterbo i söder. Inspelningen äger rum under sensommaren mellan augusti till september.

– Vi är väldigt nöjda med årets inspelningsplatser. De har alla en speciell karaktär och ligger bra till för alla som vill komma och besöka oss. Det känns extra roligt att åka till vackra Falsterbo som aldrig tidigare fått något besök, likaså är det spännande att få återkomma till Kiruna och få spela in i deras nya stadshus. Men personligen ska det nog bli roligast att återkomma till Örebro som är staden där jag själv växte upp, säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan, i ett pressmeddelande.

Hit kommer Antikrundan i sommar

  • 23 augusti: Falsterbo, Photo Art Museum
  • 25 augusti: Halmstad, Slottsmöllan
  • 30 augusti: Norrköping, Värmekyrkan
  • 1 september: Örebro, Frimis
  • 3 september: Uppsala, Botaniska trädgården
  • 6 september: Kiruna, Kristallen
Anne Lundberg i Antikrundan. Foto: SVT
Anne Lundberg i Antikrundan. Foto: SVT

Funderar du på att besöka Antikrundan under något av stoppen? Kommentera gärna och berätta för oss på Facebook!

Och glöm inte att dela inlägget så att fler får se hur Antikrundans sommarturné ser ut!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev