Här bryter Tony Irving ihop – kan inte hålla tårarna tillbaka efter känslosamma mötet: ”Ville bara långt bort”

Igår var det äntligen premiär för Tareq Taylors matresa, där han tillsammans med Tony Irving reser till England för att utforska sina rötter.

Men det blev minst sagt ett tårfyllt återseende för Tony Irving.

Under måndagskvällen var det premiär för den nya säsongen av Tareq Taylors matresa. Tareq har nu rest till England tillsammans med Tony Irving. Där hoppas de på att få komma närmare sina rötter.

Både Tareq Taylor, 53, och Tony Irving, 57, har sina rötter i Storbritannien. Tareq har på sin mors sida engelsk härkomst, då hans morfar kom från just Storbritannien.

Tony Irving däremot kommer också själv från norra England. Där han växte upp i byn Ainsworth i närheten av Manchester.

Besökte sin barndomsby

I det första programmet får vi följa med till byn där Tony växte upp.

– Jag var 17 år när jag lämnade den här platsen, och jag ville bara långt bort. Det är helt galet, det är 40 år sedan! Det känns som ett annat liv, säger Tony Irving i programmet.

Ett känslosamt återseende

I byn så besöker Tareq och Tony kyrkan som Tony brukade besöka som barn tillsammans med sin familj. Det är en plats som han dels förknippar med glada minnen, men också en plats av sorg.

– Här i den här salen satt vi och pratade efter körövningen. Den här salen var väldigt spännande för mig, men senare blev det här en sal som jag förknippar med några av de mest obehagliga samtalen jag haft i hela mitt liv, säger Tony Irving i programmet.

Det var när Tony kom ut som homosexuell för sin far som han fick gå och samtala med prästen. Homosexualitet var inget som man såg positivt på under den tiden tyvärr.

Det skulle komma att bli några av de mest obehagliga samtal han haft i sitt liv.

– Prästen sa att det var en synd, skulle jag gifta mig skulle det gå över, jag behövde träffa rätt kvinna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Irving och Tareq Taylor
”Jag är jätteglad att vara tillbaks här, men jag trodde att jag hade kommit längre”, säger Tony Irving. Foto: SVT

Fick stöd av Tareq

Tony visar Tareq körsalen där han fick ha sina svåra samtal med prästen. Det var samtal som skulle prägla honom under lång tid. Känslorna svämmar över och Tony får nära till gråt. Det gör att Tareq kramar om honom för att ge stöd.

– Här inne startade en resa som fick mig att börja ljuga. Här inne började mitt dubbelliv, säger Tony Irving.

Vad hemskt att du behövde gå igenom det där Tony… Men tack för ett riktigt fint program båda två. Jag ser redan fram emot nästa vecka!

Vad kände du kring Tonys känslosamma möte med sin gamla kyrka? Skriv gärna en kommentar på Facebook.