Hellenius oväntade drag mot SVT:s julvärd Tareq Taylor – fräcka kuppen efter starka bilderna

TV4 presenterade redan i september Tareq Taylor som SVT:s julvärd.
Tv-kocken höll masken i ”Hellenius hörna” – och ställde upp på att tända ljuset redan då.
David Hellenius kuppade ordentligt i sändningen.

På onsdagen presenterades den hyllade och folkkäre tv-kocken Tareq Taylor, 52, som årets julvärd i SVT. Skåningen har dock redan fått ”öva” på det prestigefyllda uppdraget.

När han tidigare i höstas medverkade som gäst i grannkanalen TV4, hos ”Hellenius hörna”, svarade programledaren David Hellenius för en riktig julkupp mot Taylor.

Tareq – som då ännu inte presenterats som SVT:s julvärd – påstods redan då, av Hellenius själv, vara högaktuell för uppdraget. Kanske visste David Hellenius redan då vad som var i görningen bakom kulisserna på SVT? Eller så har han en fingertoppskänsla när det kommer till julvärdsgissningar.

Hur som helst påstod Hellenius framför Taylor att han faktiskt skulle bli julvärd i tv i år.

– Du vet, jag vet, alla vet, eller hur? sade David Hellenius i sändningen.

Tareq Taylor såg mycket förvånad ut. Sedan fortsatte Hellenius:

Foto: TV4

– Tareq Taylor, du kommer bli årets julvärd, sade David Hellenius och fick sin gäst att börja skratta.

Kanske visste han redan där och då att Hellenius pikande gissning var rätt?

Hur som helst höll den populäre tv-kocken masken.

Foto: TV4

Han valde att inte svara på Hellenius påstående, mer än med ett skratt.

Efter bilderna på Tareq Taylor, där han reagerade märkbart (generat? Roat? Med massor av skratt!) – passade Hellenius dessutom på att ställa till med en riktig julkupp.

Foto: TV4

– Jo men så är det, har de inte ringt än, så kommer de att ringa. Just nu kan det ringa på din telefon därute. Det vet vi alla. Jag gillar dig Tareq. Så jag tänkte att du måste ju få repa lite grann. Ett litet genrep här i ”Hellenius hörna”, sade David Hellenius i TV4-sändningen.

Foto: TV4

Tareq log ordentligt och ställde till slut upp på att tända ljuset i TV4-studion, trots att det bara var september när programmet sändes.

Foto: TV4

Vad tv-publiken inte visste då, var att Tareq ungefär en månad senare skulle komma att presenteras som just julvärd i SVT. På onsdagen den 27 oktober klockan 11 hade public service-kanalen annonserat att julvärden skulle presenteras i direktsändning – och när programdirektör Eva Beckman till slut kallade in SVT:s programledare för julaftonssändningen stod han där, Tareq Taylor.

Här kan man se hur TV4 kuppade mot Tareq – och lät honom testtända ljuset redan i september i ”Hellenius hörna”:

När Tareq Taylor medverkade i Hellenius hörna kommenterade han aldrig TV4-programledarens påståenden om att han skulle bli utsedd till julvärd i tv.

Det kan han däremot göra nu – Nöjeslivet kan presentera tv-kockens egna ord om uppdraget efter att SVT avslöjat hans nya, prestigefyllda uppdrag på onsdagen:

 Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

 Jul ska vara kul. Jag tycker julen ÄR rolig. Och det hoppas jag kunna förmedla till tittarna på julafton, säger Tareq Taylor.

Stort lycka till, Tareq!

Tareq Taylor
Foto: Janne Danielsson/SVT

Vad tycker du om SVT:s val av årets julvärd? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!