Lasse Kronérs överlägsna dominans i tablån – ”Doobidoo” krossade ”Så mycket bättre” i tittarkampen

”Så mycket bättre” är TV4:s stora lördagsunderhållning, men tittarna har hittills svikit programmet. I stället vann Lasse Kronér och hans klassiker ”Doobidoo” helgkampen då närmare 900 000 svenskar valde att se SVT-programmet.

Jag tror att folk vill ha ett tv-program som inte är formaterat ut i minsta detalj eller att programmet är klippt och tillrättalagt”, skriver Kronér i ett mail till Nöjeslivet.

Det har varit en given storproduktion i flera, flera år. Många är de som sett fram emot att se ”Så mycket bättre” på TV4 under hösten – men uppenbarligen är det färre personer än kanalen på förhand uppskattat.

I lördags sändes säsongens andra avsnitt. I bild syntes bland andra artisterna Peg Parnevik, Lasse Holm, Eagle-Eye Cherry, Jonathan Johansson och Ellen Krauss.

Men programmet kom inte ens på mätorganisationen MMS topp 10-lista över de mest sedda tv-programmen under lördagen. ”Så mycket bättre” fick se sig slaget av diverse nyhets- och vädersändningar på TV4.

Så mycket bättre, säsong 14
En del av gänget i ”Så mycket bättre”. Foto: Mastiff/TV4/Cmore

Fortsatt succé för Lasse Kronér

Det populäraste tv-programmet under lördagen var ”Doobidoo” som sändes på SVT klockan 20.00, alltså exakt samtidigt som ”Så mycket bättre” gick hos konkurrenterna.

Hela 892 000 svenskar valde att titta på Lasse Kronér och hans musik- och underhållningsprogram.

Jag är ju såklart extremt tacksam och glad att vi fortsätter att leverera på exakt samma sätt som vi gjort i 18 år. Tror faktiskt aldrig vi varit sämre än trea på topplistan under alla år”, skriver den glade göteborgaren i ett mail till Nöjeslivet.

”Doobidoo” var hela veckans femte mest sedda program. Premiären av ”På spåret” lockade över 2 miljoner tittare. Även talkshowen ”Carina Bergfeldt” samt ”Allt för Sverige” och nya ”Historien om Sverige” kom före Kronér & Co.

”Skapar en lägereldskänsla”

Men efter sin lördagssuccé – där hans program fullkomligt krossade ”Så mycket bättre” – skickar han en liten vänskaplig pik till rivalerna på TV4.

Jag tror att folk vill ha ett tv-program som inte är formaterat ut i minsta detalj eller att programmet är klippt och tillrättalagt. Jag tror att vårt program skapar en lägereldskänsla där man kan titta vilken ålder man än är i och dessutom så är vi ett musikprogram med liveband som har en mening i programmet”, skriver han och fortsätter:

Jag är tacksam över att det fortsätter vara så här eftersom jag fortfarande tycker det är roligt och vill ta programmet vidare in i framtiden”.

Lasse Kronér
Programledaren Lasse Kronér i ”Doobidoo”. Foto: SVT

Stort grattis till framgångarna, Lasse! Du och ”Doobidoo” är uppenbarligen väldigt populära där ute i de svenska stugorna.