Efter veckor av träning tillsammans – Andreas Lundstedts ärliga ord om danspartnern Tobias

Först allt – sen inget.

Andreas Lundstedt satsade stenhårt inför ”Let’s dance”-säsongen med danspartnern Tobias Bader.

Nu har TV4 tryckt på pausknappen.

Andreas Lundstedt klev in i årets Let’s dance som en av årets stora förhandsfavoriter. Många trodde nog att discoprinsen från gruppen Alcazar skulle flyga fram i tävlingen.

Dessutom skrevs ny historia i TV4 – då Lundstedt utgör det första samkönade dansparet i den svenska varianten av Let’s dance år 2020. Sverige är dock inte först med detta – exempelvis tävlade skådespelaren Jakob Fauerby och dansaren Silas Holst tillsammans i danska ”Vild med dans” förra året.

Därför var det inte konstigt att artisten såg mycket fram emot att få delta i fredagsunderhållningen.

– Det är så mycket att ta in. Det är skitkul, men det ibland blir jag överväldigad. Hur ska det gå? Hur ska man kunna lära sig allt? Jag har så stor respekt för dessa proffsdansare, sade Lundstedt tidigare till Nöjeslivet.

Han avslöjade då också hur samtalen med TV4 gick till bakom kulisserna – innan han fick sin danspartner Tobias Bader i tävlingen.

LÄS MER: Efter samtalen med TV4 – nu slår Andreas Lundstedt tillbaka mot kritiken: ”Helt oväsentligt”

– TV4 frågade mig om det och sen började vi prata om vad jag skulle känna om att dansa samkönat. Då sa jag absolut, sade Lundstedt.

Och fortsatte:

– Ja det var frågan och jag sa ja. Jag tycker att det är på tiden, säger Andreas Lundstedt.

Visst blev det också höga poäng redan i första avsnittet. Men sen tryckte alltså TV4 på stopp-knappen.

TV4 sänder specialprogram av Let’s dance

Just nu håller Let’s dance uppehåll med tävlingen i minst ytterligare en vecka. Detta efter att sjukdom upptäcktes i produktionen för några veckor sedan. Samtidigt har TV4 inte kunnat sända programmet med publik på grund av rådande coronaläge.

Därför har kanalen sänt två specialprogram på raken under fredagskvällarna.

LÄS MER: Andreas Lundstedts ord – efter doktor Mikaels agerande

Deltagaren Andreas Lundstedt har suttit klistrad framför tv:n. Samtidigt förklarar att på Instagram att han saknar sin danskollega och att få delta i tv-programmet.

”Vad kul att se Let’s dance jubileumsprogram ikväll! Men aj vad jag saknar att få fortsätta min tiodansresa tillsammans med Tobias Bader och er”, skriver han på Instagram.

Sedan Let’s dance 2020 startade har endast ett tävlingsprogram kunnat sändas och redan nu har doktor Mikael Sandström försvunnit ur tävlingen. Anledningen är att han nu kommer att gå tillbaka till sitt läkaryrke för att hjälpa till inom vården under rådande coronakris.

”Du är en sann hjälte, Mikael. All kärlek till dig”, skrev Andreas Lundstedt till en uppmärksammad hyllningsvideo som han publicerat på Instagram, i förra veckan.

Saknar du också Let’s dance? Vad tittar du på på tv under rådande coronakris? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!