Foto: TV4

Hanna Hedlunds oro efter dansaren Tobias Wallins beslut – oväntade draget bakom kulisserna i Let’s dance

Hon gjorde succé direkt i Let’s dance.
Men Hanna Hedlund oroas nu av en speciell detalj bakom kulisserna.
– Det känns inte lugnt, säger hon till Nöjeslivet.

De samlade totalt in 12 poäng från juryn, tre stycken fyror, och hamnade strax under toppskiktet i första veckans runda av ”Let’s dance”.

Artisten Hanna Hedlund, 46, och comebackande dansaren Tobias Wallin, 42, kunde andas ut efter premiärdansen i TV4.

Foto: TV4

– Du har en sån ljuvlig utstrålning, man blir helt varm när man ser dig dansa. Men nu måste jag prata lite dansteknik. Som du sträcker dina ben, det är jätte, jättebra. Nu skulle jag bara vilja att du vilar resten av överkroppen så att höften också kan ticka ut lite till. Men riktigt snygga ben och underbart att se att du kan slappna av på dansgolvet, sade Ann Wilson i sin bedömning.

Hanna Hedlund hyllades efter premiären med Tobias Wallin

Lovorden fortsatte även från de andra jurymedlemmarna.

– Jag tyckte inte du behövde vara nervös alls, du gick ut och fullständigt ägde dansgolvet, sade Dermot Clemenger i sändningen.

Foto: TV4

Nu tar paret sikte på den andra veckan. På lördagen åker dessutom det första paret ur tävlingen.

Hanna Hedlund och Tobias Wallin har i veckan visat upp sina repetitioner via sociala medier, och då avslöjat att de kommer bjuda tittarna på vad som brukar beskrivas som Spaniens nationaldans – den livliga och energiska pasodoblen.

Vid pressträffen i samband med säsongsstarten av ”Let’s dance” förklarade Hanna Hedlund att det fanns en speciell detalj hon fruktade på dansgolvet.

Ett lyft.

Då berättade Tobias Wallin, som lägger upp koreografin, att hon kunde se fram emot alternativt frukta just detta redan tidigt i säsongen.

– Det är verkligen inte långt borta. Vecka två ska alla par göra ett lyft, säger Tobias Wallin till Nöjeslivet.

Hanna replikerar snabbt:

– Är inte det sjukt tidigt? Det känns inte lugnt, säger Hanna Hedlund.

Hanna Hedlunds oro i Let’s dance

Hon ser med skräckblandad förtjusning fram emot draget i direktsändning. Ett lyft innebär så klart stora påfrestningar för kroppen och är ett avancerat dansdrag.

Hanna och Tobias belönades med tolv poäng av juryn efter första veckans dans. Foto: TV4

Att behöva utföra detta flera gånger, även på träning, är något Hedlund ser fram emot med stor tvekan och viss fruktan.

– Det känns lite… Det är ju också ett moment som görs varenda gång, man ska göra om det många, många gånger. Innan det sen också ska göras i direktsändning dessutom med all adrenalin det innebär, säger hon.

Huruvida det blir ett lyft i dansen eller inte får tittarna se i lördagens direktsändning.

I sociala medier har Hanna Hedlund i veckan i alla fall visat upp vad hon lite skämtsamt beskriver som ”dödssnurren” under repetitionerna i danslokalen. Den kan man se här nedan:

Vad är annars de stora utmaningarna för dig i årets ”Let’s dance”?

– Jag vet inte vart jag ska börja, det är jättemånga utmaningar, haha. Det är så mycket teknik, till att börja med, sen den egna rädslan. Att man går utanför sin comfort zone och att lita på en annan person på ett sätt jag inte är van vid att göra. Om inte Tobias håller mig så ramlar vi. Det kan vara ganska skrämmande, det kanske man inte förstår. Jag är ju van vid att hålla min egen balans. Nu ska jag hoppa upp på honom och lita på att det ordnar sig, säger Hanna Hedlund.

Stort lycka till, Hanna! Vi håller tummarna.

Skriv gärna en kommentar om vad du tycker om årets ”Let’s dance” på vår Facebook-sida.