Lisa Nilssons ilska mot TV4 – stora besvikelsen efter kanalens drag i Let’s dance: ”Tondöv SKAM”

Det blev ett stort firande när det stod klart att Filip Lamprecht och Linn Hegdal tog hem vinsten för årets Let’s dance.

Men det fanns några som inte tackades nog, som fått artisten Lisa Nilsson att ryta ifrån.

”Detta är inget annat än tondöv SKAM”, skriver artisten på Facebook.

Ännu en dansant omgång av Let’s dance har nått sitt slut.

Det blev en historisk vinst för Filip Lamprecht och Linn Hegdal.

Inte nog med att Linn vinner tävlingen för andra året i rad (förra året vann hon med John Lundvik”, så skriver Filip ett eget rekord.

Filip Lamprecht hade redan före finalen skrivit historia. Aldrig tidigare har två generationer ur samma familj stått i Let’s dance-final i Sverige förut. Filips mamma, tv-profilen Kristin Kaspersen tog hem segern i tävlingen 2019.

– Det hade ju varit helt galet att två i samma familj hade tagit hem Glasskon. Vi snackade faktiskt om det det häromdan, och jag tror inte det hänt i Sverige förut? Så häftigt i så fall, sade Filip Lamprecht inför finalen till Nöjeslivet.

Foto: TV4

LÄS MER: Dermot Clemenger tvingas be om ursäkt – efter grova orden i direktsändning

Lisa Nilssons ilska mot TV4

Men det fanns också de som förtjänade en stor plats i rampljuset.

På sin Facebooksida, skrev artisten Lisa Nilsson att hon hade hoppats att TV4 skulle hylla sina musiker lite mer – men att hon istället blev besviken när hon såg att det inte skulle bli så.

”Det har varit en häftig säsong. Kul med nya programledare som gjort ett bra jobb. Prima cast, jättefina deltagare. Professionella dansare möter kändisar utan danskunskaper och lotsar, drillar, utbildar, driver dem bortom deras förväntningar”, skriver hon och fortsätter:

”I finalprogrammet ikväll kommer ett inslag där David Lindgren gör ett nummer där temat och texten är ”det finns några (inblandade i programmet) som verkligen förtjänar att hyllas, men ingen har tänkt på det, så jag får göra det själv”. Här jublar mitt inre lite naivt och tänker ”Äntligen ORKESTERN OCH SÅNGSOLISTERNA!!!”.

Lisas stora besvikelse

Men istället hamnar alltså inte uppmärksamheten där.

Lisa skriver hur det återigen blir fokus på juryn och programledarna, och även om hon tycker om dem.

”Inslaget/numret vidrör dock inte vid ett ögonblick orkestern som har utgjort förutsättningen för programmets ”här och nu-nav”.. Inte ett ord eller sångfras om sångsolisterna eller supermusikerna som vecka efter vecka spelat utan att så mkt som få sitt namn hastigt redovisat i rutan”, skriver hon och fortsätter:

”Detta är inget annat än tondöv SKAM. Hur är det över huvudtaget möjligt? De musiker som sitter bakom är alla genomutbildade, supererfarna konstnärer, kreatörer, proffs – minst i klass med de proffs-dansare som coatchar amatör-kändisarna till stordåd”.

Let’s Dance. Det har varit en häftig säsong. Kul med nya programledare som gjort ett bra jobb. Prima cast, jättefina…

Posted by Lisa Nilsson on Saturday, May 15, 2021

Reaktionerna efter artistens ord

Lisa skriver vidare att hon tycker att TV4 borde ha haft med musikernas namn i eftertexterna och att detta borde vara en självklarhet.

I kommentarsfältet är det många som håller med artisten.

”Håller med fullständigt!!SKÄMS!! Vad vore programmet utan detta fantastiska band!? Absolut ingenting!!”, skriver en person.

”Verkligen bra uttryckt! Tänkt på detta i alla år.Vansinnigt oförskämt beteende och jag har slutat att titta på 4 an sedan flera år. Så mycket som är fel i min värld”, skriver en annan person.

”Tänkte och kände exakt samma som du, ”Äntligen musikerna & solisterna….” Men näeh, inte den här gången heller”, skriver en tredje.

Vad tycker ni om det Lisa beskriver? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.