Farmen-Stellas hårda känga mot tv4 – efter ”orättvisa” utslagningen

I söndagens veckofinal av Farmen fick Robin Johansen åka hem efter att Jean-Pierre Marques slog ut honom i sågen med en hårsmån. Efter det var deltagarna beredda att gå tillbaka till Farmen, men tinget slutade inte där.

Nästa vecka är det final-vecka i Farmen. På grund av det behövde antalet deltagare skalas ner med en till efter Söndagens ting. Helena Hedqvist hade ingen amulett och blev på grund av det utsedd till ny förstekämpe, fick välja andrekämpe och tävla med en gång. Hon valde Stella Kibona som i sin tur valde ”repet” som är styrkegrenen. Efter en hård kamp blev det Stella som fick lämna Farmen. Detta har nu fått henne att slå tillbaka mot mobbningskritiken hon har fått under programmets gång.

Foto: Tv4/Youtube

Menar att kritiken är orättvis

Den här säsongen har tittarnas kritik nått oanade höjder då många menar att det har pågått mobbning. Detta förnekar dock Stella Kibona.
– Jag känner aldrig att jag har varit den som mobbat någon. Däremot har jag sagt ifrån. Jag personligen tycker inte jag har mobbat någon. Hade det varit så hade jag bett om ursäkt, men jag vet att jag inte har gjort något, säger hon, skriver Aftonbladet.
Hon menar att alla deltagare var skyldiga till den dåliga stämningen som rådde på Farmen under stora delar av tiden.

Riktar själv kritik mot TV4

På grund av att det vi tittare får se är 30 minuter av deras dygn är det oundvikligt att det blir aningen vinklat. Stella menar att TV4 har vinklat det så att hon ser ut att vara en av de mer skyldiga. Hon kände istället själv att hon mådde dåligt under inspelningen. Just den vinklingen har gjort att hon fått motta mycket näthat vilket hon menar har gått för långt. Detta har TV4 besvarat i ett mejl till Nöjesbladet.
– Det är alltid jättetråkigt att höra att någon deltagare blir utsatt för näthat. Vi uppmanar dem alltid att anmäla om det förekommer hot. Det vi visar i programmet är också ett 30 minuter långt koncentrat av dygnets 24 timmar, mycket av det som sker och sägs kommer inte med. Det vi visar är de mest avgörande situationerna på Farmen och det kan såklart ibland uppfattas som vinklat”, säger Anders Edholm, pressansvarig för ”Farmen”, enligt Aftonbladet.

Foto: TV4

Många menar att årets säsong av Farmen har innehållit mycket vuxen-mobbning. Dela gärna om du vill sprida diskussionen. 

 

Läs mer om...