Raseriet mot ”Mästerkocken” – därför tror tittarna att tävlingen var uppgjord: ”Riggat från början till slut”

Under gårdagens avsnitt så avgjordes semifinalen i TV4:s Sveriges mästerkock.

Men efter tävlingen riktar nu tittarna skarp kritik mot programmet och inte minst juryn.

Det var på onsdagen som de tre sista deltagarna gjorde upp i semifinalen i Sveriges mästerkock.

De tävlande som gjorde upp var Hedvig Henrekson, Josefine Freij och Tess Medina.

Uppdraget som de fick var att laga en valfri rätt och matcha det med ett rödvin.

– Rött vin är ingenting som jag brukar laga hemma, inte kött heller. Jag är helt klart utanför min comfort-zone, säger Josefine i programmet och fortsätter:

– Hela den här tävlingen är en utmaning, jag har ingen aning om vad jag håller på med. Jag känner mig jättevilsen, det här är helt klart en av de svåraste tävlingarna som jag gjort i Sveriges mästerkock.

När Josefine presenterar sin färdiga tallrik för juryn konstaterar Micha att det ser ”bedrövligt” ut. Men trots det så gick hon segrande ur tävlingen då smakerna satt.

Micha Billing
Micha Billing. Foto: TV4

Gjorde upp i utslagsduell

Kvar blev Tess och Hedvig, som fick göra upp i en utslagsduell där de skulle laga en rätt med mycket umami.

Snart stod det klart att Tess knep vinsten med sin råbiff, en rätt som hon aldrig lagat förr. Det blev alltså Hedvig som fick lämna Sveriges mästerkock denna vecka, vilket hon var besviken över.

– Det är ju tråkigt och det hade varit så kul att stå i final med Josefine. Jag är besviken men jag känner ändå att både Tess och Josefine är sjukt värda att stå i finalen, säger Hedvig.

Tess i Sveriges mästerkock. Foto: TV4
Tess i Sveriges mästerkock. Foto: TV4

Tittarnas hårda kritik

Nu står det alltså klart att det är Josefine och Tess som kommer att göra upp i finalen. Enligt flera tittare som tagit till orda på sociala medier så var det ganska förutsägbart. De menar nämligen att det är tydligt att juryn har sina favoriter.

Dagens tävling har inte behövts då man visste reda innan exakt hur det skulle gå. De har inte pokerface precis, domarna”, skriver en person i TV4:s kommentarsfält på Facebook.

Verkar som Josefin är Mischas favorit. Hon fick inga klagomål på sin enkla rätt, fast det bara låg två saker på tallriket, däremot fick Tess mycket klagomål. Det var enkelt och fattades en massa”, skriver en annan.

Riggat från början till slut …ett riktigt bottenprogram…Hoppas de lägger ner det nu när vi är många som genomskådat detta”, skriver en tredje person.

Man visste från program 1 vem som skulle till final. Sveriges Mästerkock har varit mitt favoritprogram i många år, men att juryn och framförallt Mischa har så tydliga favoriter gör att programmet har blivit ett skämt”, skriver en fjärde.

Vad tänker du om tittarnas kritik mot programmet? Håller du med? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta vad du tycker!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev