Robinson-Zübeyde Simsek lämnade rampljuset efter succéerna – 21 år senare lever hon ett helt annat liv

Zübeyde Robinson

Foto: Henrik Montgomery/TT, Instagram

Hon var med i ”Expedition Robinson” vid två tillfällen och blev otroligt omtyckt av svenska folket. Den glada frisören Zübeyde Simsek fortsatte sedan som deltagare i ”Club Goa” och som kommentator i ”Sikta mot stjärnorna” innan hon lämnade rampljuset.

I dag lever Zübeyde ett helt annat liv.

När 32-åriga Zübeyde Simsek var med i den femte säsongen av SVT:s ”Expedition Robinson” 2001 i Malaysia var det först många som tyckte att hon lät för mycket och var för blåst.

Men den glada frisören från Hälleforsnäs i Sörmland blev snabbt en publikfavorit ändå. Så pass att hon även fick vara med säsongen 2003 – då kompisen Emma Andersson vann rubbet.

Läs mer: Benny blev ”Farmens” första vinnare och försvann – 22 år senare ser hans liv helt annorlunda ut

Efter sin medverkan i klassikerprogrammet red hon ett tag på den nya kändisvågen. 2005 kom hon tvåa i ”Club Goa”, programmet där olika dokusåpakändisar samlades i indiska Goa för att driva en restaurang.

Zübeyde Simsek. Foto: Henrik Montgomery/TT

Under ett tag jobbade även Zübeyde ihop med Agneta Sjödin, Lasse Anrell och Paul Tilly i TV4:s ”Sikta mot stjärnorna”. Hon och Anrell var då expertkommentatorer.

Varit gift i tolv år

Sedan försvann hon från rampljuset. Hon fortsatte i stället att jobba som frisör, vilket hon gör än i dag då hon är 54 år gammal. Hon bor numera på Kungsholmen i Stockholm med sin make Oskar Gillström som hon träffade på en blind date 2011.

2022 firade de tio år som gifta.

Zübeydes syster Sultan är en viktig person i hennes liv. Det skiljer bara ett år mellan systrarna. Under 70-talet fick Sultan diagnosen Downs syndrom och familjen, som ursprungligen kommer från Turkiet, blev rekommenderade att låta henne bo på en institution.

– Mamma blev förnärmad och slog näven i bordet. I Turkiet tar man hand om sina barn, oavsett om de har en diagnos eller ej. Hennes dotter skulle aldrig någonsin bo någon annanstans än hemma. Och det är ett mantra jag burit på genom hela mitt liv. Mamma oroade sig för hur det skulle gå för Sultan när hon och pappa inte längre var i livet, men jag har lovat att alltid finnas där för min syster. För mig är det en självklarhet och ingen uppoffring, sa Zübeyde till Allas 2020.

Zübeyde och hennes make Oskar. Foto: Instagram

Systern bodde hemma hos Zübeyde

Hon har tagit hand om sin syster hela livet. Deras mamma dog när Zübeyde var 27 år, men Sultan bodde länge hos deras pappa. När han fick en stroke och sedermera dog fick Sultan flytta hem till sin syster och sin svåger i huvudstaden.

Det var dock svårt för Zübeyde och Oskar att kunna ta hand om Sultan när de båda hade heltidsjobb. Hon fick flytta in på en gruppboende i närheten. Beslutet var inte helt lätt att fatta eftersom hon hade lovat föräldrarna att inte lämna sin syster ensam.

Zübeyde med sin syster Sultan. Foto: Instagram

Men efter att Sultan bott hemma hos Zübeyde och Oskar ett tag tryckte hon själv på för att flytta.

– I början bodde hon ganska mycket hos oss, men till slut började hon viska till Oskar att hon ville hem till sitt. Hon vågade inte säga det till mig, har Zübeyde sagt.

Genom åren har hon gjort kortare återbesök i kändisvärlden då hon bland annat varit med i ”Nyhetsmorgon” för att prata om nya säsonger av ”Robinson”. Dessutom syns hon ibland på olika kändismingel och premiärer, så helt bortkopplad från sitt gamla liv är hon inte.

Klart man minns Zübeyde från en av de första säsongerna av ”Robinson”. Hon var en härlig prick.

Spännande att läsa om vad hon gör nu för tiden.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version