Så fann Väder-Madde och kärleken Claes varann igen – hittade tillbaka efter 30 år isär: ”Allt kändes så rätt”

Hon är Sveriges mesta meteorolog.
Utanför rampljuset i tv kilar Madeleine ”Väder-Madde” Westin stadigt med ungdomskärleken Claes.
För Femina öppnar den populära TV4-profilen nu upp om livet med sambon.

Madeleine Westin är en av tv-Sveriges mest rutinerade meteorologer – och bjuder dessutom alltid tittarna på ett varmt leende i rutan.

Hon inledde sin tv-karriär i början på 1990-talet och har under årens lopp växt ut till en riktig tittarfavorit. Redan för några år sen slog hon rekord som den nu aktiva tv-meteorolog som varit med längst i tv.

Vad många förmodligen inte vet är att ”Väder-Madde”, som Huddingetjejen ofta kommit att kallas tack vare sitt värv, faktiskt har en bakgrund inom det marina.

Innan hon slog igenom och blev en omtyckt tv-profil, tjänstgjorde Madde nämligen vid såväl flygflottiljerna vid Karlsborg och Uppsala som på Marinens helikopterdivision vid Berga.

Artikeln fortsätter under bilden.

Madeleine Westin
Foto: TV4

Karriären som meteorolog i tv tog fart på SVT innan hon bytte till TV4. Där har hon bland annat blivit ett uppskattat inslag i Nyhetsmorgon där Madde ofta berättar om hur vädret väntas bli i alla delar av landet.

Väder-Maddes liv med kärleken utanför rampljuset

Privat lever Madde tillsammans med sin älskade sambo Claes.

I en intervju med Femina berättar Madde öppenhjärtigt om parets historia. Egentligen träffades de redan för första gången när de båda var konfirmander i tidiga tonåren. Men sen ville livet annorlunda, och de gled isär åt olika håll. Åren gick, de fick barn i andra relationer, innan de båda i mer mogen ålder runt 30 år senare hittade tillbaka till varandra.

Artikeln fortsätter under bilden.

NORRKÖPING 2016-05-01 Madeleine Westin med familj vid söndagens VIP-säsongsinvigning på Kolmårdens djurpark. Foto: Stefan Jerrevång / TT
NORRKÖPING 2016-05-01 Madeleine Westin med familj vid söndagens VIP-säsongsinvigning på Kolmårdens djurpark. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Nu har de varit ett par i 15 års tid och bor ihop sen 2012. De lever på en gård med djur utanför Stockholm och trivs kanonbra med det.

– Vi har westernhästar, och kossor på sommaren, åkrar och skog. Det passar oss utmärkt. Förr körde vi mellan allt, men nu har vi allt samlat på samma ställe, säger Väder-Madde till Femina.

Artikeln fortsätter under bilden.

Att de träffades på nytt efter alla år är någonting hon så klart gläds över.

– När vi nu träffades på nytt, då han jobbade som chef på Sjöpolisen och jag skulle göra ett tv-inslag, hade vi båda skilt oss och levt själva ett tag. Både Claes och jag hade hunnit landa efter våra respektive separationer och vi visste båda vad vi ville och inte ville. Vi kände att antingen satsar vi fullt ut och bygger ut huset i Gamla Enskede, som vi då bodde i, så att alla barn får var sitt rum eller så lägger vi ner allt. Eftersom allt kändes så rätt valde vi att satsa för fullt, har Madeleine Westin tidigare berättat för Hemmets journal.

Artikeln fortsätter under bilden.

Med jobbet på TV4 trivs hon också alldeles ypperligt – trots att det finns utmaningar.

– Jag älskar Nyhetsmorgon, enda nackdelen är arbetstiderna. Jag går upp halv tre på natten, det är inte klokt. Men jag har aldrig känt att det inte känns rätt nice att åka till jobbet, det är alltid någon här och alltid bra stämning. Vi är ganska tajta på väderredaktionen, säger Väder-Madde till Femina.

Vi önskar er allt gott, Madde och Claes!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev