Sanningen om Ernst Kirchsteigers beteende i kulisserna – produktionen fick avbryta: ”Det har varit…”

Ernst Kirchsteiger är sedan förra veckan tillbaka i rutan. Nu står julen i fokus och Ernst delar med sig av sina absolut bästa tips för att få till den där fantastiska julstämningen.

Så kan det går till bakom kulisserna under inspelningen.

Ernst Kirchsteiger, 66, tog under förra året en paus från tv för att ägna mer tid åt sig själv och sin familj.

I år har dock stjärnan kommit tillbaka i tv-rutan till tittarnas förtjusning. I höstas så sändes programmet ”Hemme med Ernst”, där Ernst inredde en idyllisk villa och bjöd på mängder av matinspiration.

Därefter försvann han från rutan för att nu på nytt göra entré igen. Förra måndagen hade Ernst klassiska program ”Jul med Ernst” premiär och ikväll sänds det andra avsnittet.

Programmet spelas in i Nyckelby, i samma hus som ”Hemma hos Ernst” spelades in i somras.

– Redan i somras gick jag runt och tänkte att ”här ska granen stå”, säger Ernst Kirchsteiger till Aftonbladet.

I år har Ernst valt att fokusera mycket på återbruk när det kommer till hans julpyssel, men även maten är lagad med återbruk i åtanke.

– Både i vad gäller matlagning men också i de grejer jag gör. Allt behöver inte vara jättedyrt och komplicerat utan det går att göra mycket vackert och spännande ändå. Jag tycker man kan få till en väldigt fin jul genom att göra det med någon slags enkelhet faktiskt, säger Ernst till Aftonbladet.

Kul under inspelningarna

Efter sin paus från tv så är Ernst tillbaka med massor av ny energi. Detta märks också under inspelningarna då Ernst gärna svävar iväg i tankarna.

– Det har varit många skratt. Jag ser ju min producent ibland som skrattar så mycket så vi får bryta, säger Ernst Kirchsteiger till Aftonbladet.

Ernst Kirchsteiger
Foto: Fredrik Nilsson/TV4

Inga planer på att lägga av

Och det verkar inte som att Ernst har några planer på att försvinna från tv igen. Åtminstone inte inom den närmsta framtiden.

– Det finns mer att berätta, helt klart. Men jag är ju 66 år, herregud, hur länge ska man hålla på? Men än så länge är jag frisk och kry. Knäna gnisslar lite grann men annars tycker jag att det verkar funka, haha, säger Ernst.

Jag ser så mycket fram emot programmet ikväll! Det är så kul att du är tillbaka med dina fantastiska program Ernst!